A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новобасанська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

Новобасанська громада відзначає другу річницю звільнення від російських окупантів.

Дата: 28.03.2024 11:35
Кількість переглядів: 94

   Фото без опису

 

Цими днями, 30-31 березня, спливає два роки, як  українські захисники звільняли села Новобасанської громади від російського окупанта. Наша маленька громада стримувала ворога на  шляху до столиці 33 дні. Всі ми побачили підступність і жорстокість росіян, відчули на собі жахи страшної війни. Але ворог грубо прорахувався. Хотів нас знищити, а зробив сильними, як ніколи. Бої з окупантами, які прагнули прорватися до Києва,  на території Новобасанської громади вели бійці 8 окремого гірсько-штурмового батальйону 10 окремої гірсько-штурмової бригади «Едельвейс», 1 окремого механізованого батальйону 72 окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців, підрозділи добровольчого українського корпусу- відважні, справжні борці за волю, які у нерівному двобої протиставили  свій патріотизм, відповідальність, безмежну любов до країни, і саме за це їм наша людська вдячність і низький уклін.

      30 березня  2024 запрошуємо жителів громади,  наших гостей взяти участь у заході, приуроченому   другій річниці звільнення Новобасанської громади від російських військ  та вшанування пам'яті загиблих мирних жителів, воїнів, які загинули при захисті Батьківщини.

     У програмі заходу:

-11.00 год. мітинг-реквієм на місці загибелі Захисників Назара Небожинського та Андрія Назаревича (перехрестя вулиць Н. Небожинського та А. Назаревича)

-відкриття пам’ятного знаку  воїнам визволителям, які загинули при звільненні громади.

      Дорога громадо, віддамо шану воїнам, які загинули за честь та волю нашої країни.

         Безсмертні душі  вбитих і закатованих Героїв відійшли у небеса, але вони вічно житимуть в народній пам’яті, бо Герої не вмирають!

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь