A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новобасанська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

Щодо стану захворюваності населення громади ГРВІ та грипом

Дата: 15.01.2024 10:41
Кількість переглядів: 142

    Фото без опису

Бобровицьке відділення Ніжинського МРВ ДУ «Чернігівський обласний центр контролю та профілактики хвороб» інформує про стан захворюваності  населення Новобасанської  громади   грипом  та ГРВІ.  В Україні з 01.10.2023 року розпочався епідемічний сезон захворюваності на грип та ГРВІ. На виконання «Комплексного Плану протиепідемічних заходів по попередженню захворюваності грипом  та ГРВІ населення  Чернігівської області на  2023 – 2024 роки» фахівцями  відділення проводиться щотижневий моніторинг захворюваності на грип та ГРВІ, у т.ч. коронавірусну хворобу (COVID-19).

   За 02 тиждень 2024 року (станом на 12.01.2024р.) в Новобасанській громаді захворіли на ГРВІ  27 осіб , з них 13 дітей (48,2 % від загальної кількості захворівших). Інтенсивний показник захворюваності склав  450,2  на 100 тис. населення . Це на 3,7 %  менше  в порівнянні з минулим тижнем  та на  26,9%          нижче від установленого  епідемічного порогу.  З початку епідемічного сезону  до лікувальних закладів за медичною допомогою з приводу ГРВІ звернулися 379 жителів громади, з них 203 дітей.  Коронавірусну хворобу (COVID-19)  лабораторно підтверджено  у  15 осіб, з них  2 дитини. Випадки грипу не підтверджені.

    Госпіталізовано в лікувальні заклади  11  хворих з ГРВІ, з них 8 дітей. Серед них з коронавірусною хворобою (COVID-19) – 4 осіб, з них 2 дітей.  Летальні випадки внаслідок грипу та ГРВІ, у т.ч. коронавірусної хвороби(COVID-19) в громаді не реєструвалися.
   Вакцинація - самий ефективний спосіб попередження захворювань на грип та коронавірусну хворобу. Щеплення може допомогти уникнути важких ускладнень. Основою для захисту від тяжкого перебігу COVID-19 є курс із трьох щеплень:  дві дози первинної вакцинації та бустерне щеплення, яке вводять через 5 місяців після первинної вакцинації. Додатковий бустер можна отримати після консультації з сімейним лікарем чи у пункті щеплення. Вакцинація проти COVID-19 залишається безоплатною.
Вакцину від грипу можна придбати за власні кошти у аптечній мережі області. В наявності вакцини: GC Flu (ДжісіФлю), країна виробник Корея та Vaxigrip tetra (Ваксігрип), країна виробник Франція.

З початку епідемічного сезону по області вакциновано від грипу  3199  осіб, по Новобасанській громаді – 0.

Завідуючий Бобровицького відділення

ДУ «Чернігівський ОЦКПХ

МОЗ України»                                                                        Р.І. Дорошенко


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь