A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новобасанська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

Щодо стану захворюваності населення  громади ГРВІ  та грипом

Дата: 23.11.2023 11:04
Кількість переглядів: 212

   Фото без опису

    Бобровицьке відділення Ніжинського МРВ ДУ «Чернігівський обласний центр контролю та профілактики хвороб» інформує про стан захворюваності  населення Новобасанської  громади   грипом  та ГРВІ. 

     В Україні з 01.10.2023 року розпочався епідемічний сезон захворюваності на грип та ГРВІ. На виконання «Комплексного Плану протиепідемічних заходів по попередженню захворюваності грипом  та ГРВІ населення  Чернігівської області на  2023 – 2024 роки» фахівцями  відділення проводиться щотижневий моніторинг захворюваності на грип та ГРВІ, у т.ч. коронавірусну хворобу (COVID-19).

   За 46 тиждень 2023 року (станом на 16.11.2023р.) в Новобасанській громаді захворіли на ГРВІ   25 осіб , з них 15 дітей (60 % від загальної кількості захворівших).

    Інтенсивний показник захворюваності склав  416,9  на 100 тис. населення) .

    Це на 7,4 % більше  в порівнянні з минулим тижнем  та на   32,3 % нижче від установленого  епідемічного порогу.  З початку епідемічного сезону  до лікувальних закладів за медичною допомогою з приводу ГРВІ звернулися 189 жителів громади, з них 105 дітей.  Коронавірусну хворобу (COVID-19)  лабораторно підтверджено  у  4 осіб, з них 1 дитина. Випадки грипу не підтверджені.

    Госпіталізовано в КНП «Бобровицька опорна лікарня » 1 хвору дитину з коронавірусною хворобою (COVID-19).  Летальні випадки внаслідок грипу та ГРВІ, у т.ч. коронавірусної хвороби(COVID-19) в громаді не реєструвалися.
   Вакцинація - самий ефективний спосіб попередження захворювань на грип та коронавірусну хворобу. Щеплення може допомогти уникнути важких ускладнень. Основою для захисту від тяжкого перебігу COVID-19 є курс із трьох щеплень:  дві дози первинної вакцинації та бустерне щеплення, яке вводять через 5 місяців після первинної вакцинації. Додатковий бустер можна отримати після консультації з сімейним лікарем чи у пункті щеплення. Вакцинація проти COVID-19 залишається безоплатною.
Вакцину від грипу можна придбати за власні кошти у аптечній мережі області. В наявності вакцини: GC Flu (ДжісіФлю), країна виробник Корея та Vaxigrip tetra (Ваксігрип), країна виробник Франція.

З початку епідемічного сезону по області вакциновано від грипу  1212 осіб, по Новобасанській громаді – 0.

 

Завідуючий Бобровицького відділення

ДУ «Чернігівський ОЦКПХ

МОЗ України»                                                                                  Роман  ДОРОШЕНКО

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь