A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новобасанська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

Японська благодійна організація "Відокремлений підрозділ Піс Вінде Джапан в Україні" (директор Оцука Ейджі) передала для Ніжинського пологового будинку сучасне медичне обладнання

Дата: 15.11.2023 12:23
Кількість переглядів: 404

Фото без опису

Обладнання для мобільної бригади, яка обслуговуватиме 17 громад Ніжинського району від японських доброчинців отримав Ніжинський пологовий будинок. Організація передала закладу кольпоскоп з відеосистемою та пересувну ультразвукову систему, загальною вартістю більше мільйона гривень.
Устаткування придбали в рамках реалізації грантової ініціативи Medical and Protection Support to Areas with Humanitarian Crisis Situation in Northern Ukraine від Посольства Японії в Україні. І сьогодні представники делегації з Японії особисто прибули до Ніжинської громади, аби передати обладнання та ознайомитися із роботою закладу.

«За втратами на фронті й пораненими цивільними трохи відходять на другий план звичайні хвороби, від яких в умовах недоступного або недостатнього рівня медобслуговування страждає більше людей, ніж у довоєнний час. На жаль, підступні хвороби, які потребують якісної та своєчасної діагностики, не чекають, доки російські війська залишать територію України. Тому вже зараз передали ніжинському пологовому будинку сучасний кольпоскоп МК-300 із відеосистемою та програмним забезпеченням. Завдяки цьому обладнанню, сподіваємось, чиясь жінка чи мама дочекається свого бійця з фронту, адже рання діагностика дозволяє вчасно виявити хворобу і дати пацієнтам шанс на життя», - розповідає заступник міського голови Ірина Грозенко.

    Мобільна бригада  почне свою роботу 20 листопада 2023 року..Це буде так зване пересувне акушерсько-гінекологічне відділення – лікар зможе дістатися у найвіддаленіший куточок будь-якого населеного пункту Ніжинщини й провести відповідні обстеження, в тому числі й УЗД.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь