A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новобасанська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

Чи призначать житлову субсидію, якщо домогосподарство має заборгованість зі сплати комунальних послуг?

Дата: 07.11.2023 15:45
Кількість переглядів: 154

Запитуєте – відповідаємо

 

Фото без опису

Наявність земельного паю не впливає на право отримання житлової субсидії.

Водночас, при розрахунку субсидії враховується дохід, який приносить домогосподарству земельний пай (за той період, коли його отримано).

Якщо земельний пай не здається в оренду і не приносить доходу, сам факт його наявності не позначається на призначенні домогосподарству житлової субсидії.

 

У яких випадках може бути призначено житлову субсидію, якщо домогосподарство має заборгованість зі сплати комунальних послуг?

Житлова субсидія не призначається, у тому числі на наступний період, якщо домогосподарство має прострочену понад три місяці (на дату надання інформації) заборгованість з оплати житлово-комунальних послуг чи витрат на управління багатоквартирним будинком, що виникла протягом трьох років, і загальна сума якої (на день звернення за призначенням житлової субсидії) перевищує 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (680 грн). 

Якщо документально підтверджено сплату заборгованості або укладено договір про її реструктуризацію, або споживач оскаржив заборгованість в судовому порядку (є ухвала про відкриття провадження у справі) житлова субсидія призначається протягом двох місяців з початку опалювального (неопалювального) сезону. У разі підтвердження відсутності заборгованості після спливу двомісячного терміну з початку опалювального (неопалювального) сезону  – з місяця, що настає за тим, у якому до органу Пенсійного фонду України надійшло документальне підтвердження таких дій. 

Питання виникнення / погашення заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг слід вирішувати з підприємствами – надавачами послуг, які здійснюють облік такої заборгованості (пункт 14 Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848).

За інформацією Головного управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь