Новобасанська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

Новий професійний старт для переселенця

Дата: 01.11.2023 12:35
Кількість переглядів: 282

Фото без опису

Через війну в Україні чимало людей покинули рідні домівки та перебралися у порівняно безпечні населені пункти, подалі від постійних обстрілів. Один з них – Вадим Єлізаров – переселенець зі сходу країни, наразі працює на  КП «Городнянський ЖЕД», куди його оперативно працевлаштували після проходження стажування  фахівці служби зайнятості. Попередньо вони допомогли чоловікові розірвати трудові відносини з роботодавцем – згідно з чинним законодавством це сьогодні можна зробити в односторонньому порядку, подавши до центру зайнятості відповідну заяву. 

Вадим за освітою монтажник радіоелектронної апаратури та приладів – за професією пропрацював більше 10 років. Наразі для підвищення своєї конкурентоспроможності вирішив скористатися ваучером на навчання. Із запропонованого службою зайнятості переліку, який налічує 124 професії та спеціальності, обрав професію електромонтера з ремонту та обслуговування електроустаткування.

Навчальний заклад, а це Полтавський центр професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості, чоловік також обирав самостійно. Навчатися вирішив дистанційно, а проходити практику - за основним місцем роботи.

Навчання новій професії Вадим Єлізаров  розпочав у середині вересня, завершить – наприкінці грудня. Отож, у короткий термін, всього за 3 місяці, за кошти Фонду загальнообов’язкового державного страхування на випадок безробіття, чоловік отримає новий фах. До речі, цього року вже 350 мешканців області скористалися ваучером на навчання, серед них 26 внутрішньо переміщених осіб.

🆗 Докладніше про ваучер тут https://is.gd/6czbRh

🆗 Подати заявку на отримання ваучера можна онлайн https://is.gd/quzCHf

🆗 За консультаціями звертайтесь до будь-якого структурного підрозділу обласного центру зайнятості або на наш канал онлайн-підтримки в Telegram https://t.me/pitrymkaDSZChernigiv

 

                                         Світлана Шеремет, обласний центр зайнятості

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь