Новобасанська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

Ніжинське районне управління ГУ ДСНС України у Чернігівській області інформує!

Дата: 13.06.2023 13:17
Кількість переглядів: 115

Фото без опису

Створення центрів безпеки

Реформа децентралізації створила передумови для формування нової якості послуг, які отримують мешканці об’єднаних територіальних громад Ніжинського району. Забезпечити безпеку громадян, створити захищений комфортний життєвий простір – ключова функція держави і органів місцевого самоврядування. Тому створення в рамках секторальної децентралізації Центрів безпеки громадян в ОТГ - це вже зовсім нова якість безпекової послуги, доступної і наближеної до людини.

Щоб допомогти громадам забезпечити належний рівень безпеки життєдіяльності громадян, ефективно організувати свою роботу з питань цивільного захисту, Мінрегіон спільно з ДСНС України та проектом «U-LEAD з Європою» розробили Рекомендації щодо утворення Центрів безпеки громадян.

Головні цілі – швидке реагування та скорочення максимального часу реа-

гування на надзвичайні ситуації до 20 хвилин, підвищення культури безпеки життєдіяльності, мінімізація витрат, які несе громада через надзвичайні ситуації.

Мінрегіон спільно з ДСНС України та проектом «U-LEAD з Європою» використали європейські стандарти та кращий досвід. Центри безпеки громадян матимуть сучасний вигляд, комфортні умови для персоналу, безбар’єрний простір, багатофункціональне середовище і, звичайно, будуть енергоефективними.

Майбутні безпекові сервіси у перспективі об’єднають не лише Центри безпеки громадян, а й екстрену медичну допомогу, дорожні пости Нацполіції і працюватимуть в єдиній мережі цивільного захисту. Вона спиратиметься як на державні структури, Червоний хрест, так і на добровольців та волонтерів з числа мешканців ОТГ. Принцип “допомога поруч” є основним у нашій концепції безпекової політики громад. Україна проводить реформи, Україна змінюється і стає країною, де забезпечення безпеки громадян є найвищим державним пріоритетом.

 

Ніжинське районне управління
ГУ ДСНС України у Чернігівській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь