A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новобасанська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

У Новобасанській ТГ пройшли заходи до Дня пам'яті та примирення

Дата: 08.05.2023 11:19
Кількість переглядів: 560

 Фото без описуФото без опису     Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 

Жителі села Нова Басань  08 травня 2023 року взяли участь у заходах з нагоди Дня пам’яті та примирення.  Ми згадуємо тих, хто жертвуючи своїм життям і здоров’ям, доклав всіх зусиль заради мирного неба над головою, вшановуємо тих, хто ще живий. У  Новобасанській  громаді територіальній громаді нажаль не залишилося жодного   ветерана. Сільський голова  Микола Дяченко виступив із промовою, і відзначив, що саме стійкість, мужність і самовідданість українців на полях битв і на трудовому фронті в ім’я перемоги над фашизмом стали прикладом патріотизму для нащадків, яким сьогодні доводиться відстоювати суверенітет і незалежність нашої країни.  Схиливши голови в задумі, хвилиною мовчання  ми вшанували пам'ять борців проти нацизму, поклали квіти до пам’ятників.

         Святині нашого села: Братська могила і Скорботна мати, два німі свідки трагічних подій, ніколи не дадуть нам забути ті страшні дні війни, ті втрати, які поніс наш український народ.

Відправив поминальну панахиду над розстріляними мирними жителями Нової Басані, які покояться в могилах на території Меморіального комплексу,  настоятель храму Свято-Вознесенської парафії села Нова Басань протоієрей Андрій Мисаковець.

І ми пам’ятатимемо, і ми не забудемо, бо не маємо права забути. Пам'ять про минуле це – запорука неминучості нашої перемоги сьогодні.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь