A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новобасанська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

Відбулось засідання комісії з перейменування вулиць

Дата: 27.02.2023 12:30
Кількість переглядів: 1838

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Протокол №1

 

засідання комісії щодо перейменування вулиць та провулків

Новобасанської сільської ради

 

Засідання відбулося 23.02.2022 року о 10.00 год.

 

 Головує на засіданні – Мозговий В.М. – заступник сільського голови з питань діяльності виконавчих органів

Секретар комісії –  Песоцький М.М.–  спеціаліст відділу  містобудування архітектури, житлово-комунального господарства та  благоустрою

Члени комісії:

Шутий С.І, Мурадова О.В., Лук’яненко Т.М., Костоваров І.Л., Потапова Т.О. старости  Новобасанської сільської ради

Дудко А.І.- начальник відділу  містобудування архітектури, житлово-комунального господарства та  благоустрою

Ралко В.М.- начальник відділу освіти, культури, сім’ї. молоді та спорту

Кривченко Л.М. –вчитель історії  Новобиківського ЗЗСО І-ІІІ ст.,

Гармата Л.П.-вчитель історії Новобасанського опорного ЗЗСО І-ІІІ ст.,

Гармата В.М.-депутат сільської ради,

Зубець С.А.-головний спеціаліст з юридичних питань

   Згідно списку учасників у засіданні  комісії приймає участь 13 осіб.

   Відповідно до розпорядження сільського голови  Новобасанської сільської ради №86  від 31.10.2022 «Про проведення громадського обговорення змін геонімів (назв вулиць, провулків, площ, парків, скверів, тощо) з метою забезпечення належної реалізації Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», звернення жителів громади щодо необхідності перейменування вулиць в Новобасанській сільській територіальній громаді, відбувається засідання комісії щодо вивчення питання по перейменуванню вулиць та провулків в населених пунктах громади, яке проходить  у відкритому режимі.

Виступив Мозговий В.М., який повідомив, що метою проведення засідання  комісії є обговорення питання щодо забезпечення належної реалізації Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», розгляд усних та письмових пропозицій, що надійшли до виконавчого комітету ради.

       Мозговий В.М. оголосив перелік назв вулиць, які підпадають під Закон України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» або має сумнівне походження назви та запропонував розпочати зміни  назви вулиць в селах громади, які підпадають під дію зазначеного вище закону по кожному населеному пункту окремо. Протягом двох місяців загального обговорення жителі громади мали можливість письмово вносити свої  пропозиції  (зауваження) в письмовій/електронній формі із зазначенням, прізвища, власного імені (усіх власних імен), по батькові (за наявності), адреси проживання особи, яка їх подає. До участі у громадських обговореннях запрошувались зацікавлені особи та усі бажаючі жителі  Новобасанської  територіальної громади.

    Запропоновано виступити старостам Новобасанської сільської ради та  надати пропозиції та ідеї жителів сіл старостинських округів щодо перейменування  вулиць.

Виступила  Лук’яненко Т.М., староста Білоцерківського старостинського округу  з пропозицією щодо перейменування в селі  вул. 30 -річчя Перемоги на вул. Івана Франка, вулиці Гагаріна на вул. Соборна. Члени комісії підтримали запропоновані нові назви вулиць.

Виступила  Мурадова О.В. староста  Веприцького старостинського округу  з пропозицією щодо перейменування в селі вул. Гагаріна на вул. Новоселицька, вул. 30 років Перемоги на  вул. Берегову. Члени комісії підтримали запропоновані нові назви вулиць.

Виступила  Потапова Т.О. староста  Соколівського старостинського округу  з пропозицією щодо перейменування в селі Соколівка вул. 30-річчя Перемоги на вул. Шевченка,  в с. Бірки  вул. Комарова на вул. Отаманську,  в с. Мочалище вул. Гагаріна на вул. Лісову. Члени комісії підтримали запропоновані нові назви вулиць.

Виступив   Шутий С.І. староста  Вороньківського  старостинського округу  з пропозицією щодо перейменування в селі Вороньки вул. 30 років  Перемоги на вул. Покровська,  вул. Гагаріна на вул. Захисників України, вул. Першотравнева на вул. Єдності,  вул. Декабристів на вул. Сергія Хряпи, провул. Декабристів на провул. Сергія Хряпи. Члени комісії підтримали запропоновані нові назви вулиць.

Виступив  Костоваров І.Л., староста Новобиківського старостинського округу із пропозицією щодо перейменування вулиць, надавши свої пропозиції,  та пропозиції, які надали депутати с. Новий Биків.

Виступила Кривченко Л.М.. вчитель історії, запропонувала при перейменуванні вулиць звернути увагу на  загиблих   у селі військовослужбовців під час повномасштабного вторгнення рф. Назви мають сприяти відновленню історично сформованої топоніміки сіл та відтворювати цінності сучасної України.

      Члени комісії вносили свої пропозиції, жваво обговорювали різні варіанти нових вулиць.  В результаті досягли кінцевого результату і запропопонували такі варіанти на перейменування у Новобиківському  старостинському окрузі у с. Новий Биків вул. Петровського на вул. Незалежності, вул. Першого Травня на вул. Берегова, вул. Толстова на вул. Миру, вул. Чернишевського на вул. Шкільна, вул. Пушкіна на вул. Українська, вул. Коцюбинського на вул. Михайла Коцюбинського.

      У с. Старий Биків. вул. Акімова на вул. Героїв України, вул. Забайкальська на вул. Світанкова.

     Члени комісії підтримали запропоновані нові назви вулиць.

 

      Виступив  Мозговий В.М.,    який повідомив, що у селі Нова Басань підлягає перейменуванню 21 вулиця,  запропонувавши свої варіанти.  Кожен член комісії вніс свої корективи.  Взято до уваги письмове звернення жителів вулиці А. Павленко із пропозицією перейменувати їх вулицю на вул. Володимирську.

      Виступила Зубець С.А., яка запропонувала перейменувати вулицю 30-річчя Перемоги на вул. Назара Небожинського на честь українського воїна-солдата ЗСУ, який брав участь у визволенні села Нова Басань від російських окупантів  і загинув  у березні 2022. Жителі села зверталися із усними зверненнями, щодо  даної пропозиції.  Також запропоновано перейменувати одну з вулиць іменем захисника України, солдата Андрія Назаревича, який звільняв село Нова Басань у березні 2022 року і теж загинув від поранень.

     Виступила Гармата Л.П., вчитель історії, яка запропонувала перейменовувати вулиці на честь видатних постатей української історії та культури, про доцільність перейменування вулиць, які мають імена російських діячів, що жодним чином не були пов’язані  та мали не багато спільного з Україною, носіїв комуністичних ідей та місцевостей сучасної рф.

     Членами комісії перейменовано вулиці у селі Нова Басань, згідно додатку, що додається.

Виступив  Мозговий В.М. з пропозицією узагальнити всі пропозиції, які обговорювались на засіданні робочої групи щодо вивчення питання по перейменуванню вулиць та провулку громади.

 

За зазначені пропозиції проголосували.

 За - 13, Проти - 0, Утрималось - 0.

Пропозиції приймаються одноголосно.

 

Мозговий  В.М. Чи будуть у присутніх зауваження, запитання та інші пропозиції?

      Зауваження у присутніх до організаторів засідання комісії відсутні.

     Протокол засідання комісії буде підготовлено протягом п’яти робочих днів та оприлюднено на офіційному веб-сайті  Новобасанської сільської ради.     Всі пропозиції (нові назви), згідно таблиці.

 

Назва населеного пункту

Діюча назва

Пропозиція

1.

с.Білоцерківці

30-річчя Перемоги

Івана Франка

2.

с.Білоцерківці

Гагаріна

Соборна

3.

с.Веприк

Гагаріна

Новоселицька

4.

с.Веприк

30 років Перемоги

Берегова

5.

с.Вороньки

30 років Перемоги

Покровська

6.

с.Вороньки

Гагаріна

Захисників України

7.

с.Вороньки

Першотравнева

Єдності

8.

с.Вороньки

Декабристів

Сергія Хряпи

9.

с.Вороньки

пров. Декабристів

пров. Сергія Хряпи

10.

с.Соколівка

30-річчя Перемоги

Шевченка

11.

с.Бірки

Комарова

Отаманська

12.

с.Мочалище

Гагаріна

Лісова

13.

с.Новий Биків

Петровського

Незалежності

14.

с.Новий Биків

Першого Травня

Берегова

15.

с.Новий Биків

Толстого

Миру

16.

с.Новий Биків

Чернишевського

Шкільна

17.

с.Новий Биків

Пушкіна

Українська

18.

с.Новий Биків

Коцюбинського

Михайла Коцюбинського

19.

с.Старий Биків

Акімова

Героїв України

20.

с.Старий Биків

Забайкальська

Світанкова

21.

с.Нова Басань

30-річчя Перемоги

Назара Небожинського

22.

с.Нова Басань

Короленка

Гайдамацька

23.

с.Нова Басань

Челюскінців

Ніжинська

24.

с.Нова Басань

І. Компанця

Гетьмана Сагайдачного

25.

с.Нова Басань

Г. Краснухи

Захисників України

26.

с.Нова Басань

С Корольова

Зоряна

27.

с.Нова Басань

Суворова

Івана Богуна

28.

с.Нова Басань

Чкалова

Вознесенська

29.

с.Нова Басань

Першотравнева

Київська

30.

с.Нова Басань

Ф. Кириченка

Січова

31.

с.Нова Басань

Д. Гладкого

Княжа

32.

с.Нова Басань

А. Павленка

Володимирська

33.

с.Нова Басань

В. Комарова

Пилипа Орлика

34.

с.Нова Басань

О. Матросова

Чумацький шлях

35.

с.Нова Басань

М. Островського

Ярослава Мудрого

36.

с.Нова Басань

Гагаріна

Чернігівська

37.

с.Нова Басань

Нахімова

Івана Франка

38.

с.Нова Басань

Гастелло

Козацька

39.

с.Нова Басань

Восьмого Березня

Соборна

40.

с.Нова Басань

50-річчя Перемоги

Галицька

41.

с.Нова Басань

Жуковського

Андрія Назаревича

 

Вирішили: 

     Надати  протокол засідання комісії до щодо перейменування вулиць громади до  профільної постійної комісії Новобасанської сільської ради для підготовки проекту рішення.

Головуючий оголосив проведення засідання комісії закритим.

 

Голова комісії                                                                       Валерій МОЗГОВИЙ

Секретар                                                                                 Микола ПЕСОЦЬКИЙ

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь