A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новобасанська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

У січні 2023 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали понад 900 мільйонів гривень податків та зборів

Дата: 14.02.2023 16:04
Кількість переглядів: 89

 

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень 2023 року надійшло понад 900 млн грн від сплати податків і зборів, що на 53,2 відс. більше за факт надходжень січня 2022 року (+ 313 млн грн).

Найбільшу частку у загальній сумі (71 відс.) займає податок на доходи фізичних осіб, якого сплачено 641 млн гривень. Порівняно з минулорічним фактом сума податку збільшилась на 287 млн гривень або в 1,8 рази. В умовах воєнного стану відбувся перерозподіл джерел доходів для перерахування податку. Так, сума сплаченого податку з доходів у вигляді заробітної плати залишилась майже на рівні минулого року, водночас значно зросла сума податку з грошового забезпечення військовослужбовців.

Податку на майно (за земельні ділянки, нерухомість, транспорт) сплачено 77 млн грн (8,5 відс. доходів місцевих бюджетів), що на рівні минулорічного факту. Єдиного податку на підприємницьку діяльність надійшло 145 млн грн (16 відс. загальної суми надходжень до місцевих бюджетів), або на 16 відс. більше ніж у січні минулого року.

Частка решти податків і зборів у загальній сумі становить 4,5 відс.: податку на прибуток сплачено 1,3 млн грн, рентної плати за користування природними ресурсами – 8 млн грн, акцизного податку від реалізації підакцизної продукції – 11,3 млн грн, екологічного податку – 1,8 млн гривень. 

У галузевому розрізі найбільшу питому вагу в надходженнях до місцевих бюджетів області забезпечено платниками, що відносяться до сфери оборони, державного управління, освіти та охорони здоров’я (41 відс. загальної суми або 368 млн грн). Також значні суми сплатили сільськогосподарські (22 відс. або 202 млн грн) та промислові підприємства (12 відс. або 107 млн грн). Від громадян надійшло 99 млн грн податків з підприємницької діяльності та плати за майно (11 відс. загальної суми).

Галузь торгівлі та громадського харчування поповнила бюджети на 49 млн грн (5,5 відс. доходів місцевих бюджетів), транспорту – на 27 млн грн (3 відс.), будівництва – 5 млн грн (0,5 відс.), лісового господарства – 3 млн грн (0,4 відс.).

 

         Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь