A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новобасанська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

 Газовики 24/7 виконують увесь комплекс робіт, аби забезпечити стабільність газорозподілу

Дата: 30.11.2022 08:35
Кількість переглядів: 193

                 

 

Через удари по енергетичній інфраструктурі газовики нині, як і інші українці, працюють в складних, а подекуди і екстремальних умовах. Як ті, хто виконує роботи «в полях», так і ті, хто забезпечує організацію цих робіт та в цілому підприємства критичної інфраструктури. В умовах відключення світла – з генераторами, ускладненням виробничих процесів, і з розумінням своєї відповідальності за те, що газорозподільні мережі мають безперебійно функціонувати. Від цього залежить, чи буде газ в котельнях, які централізовано подають тепло та гарячу воду, в оселях українців та на підприємствах життєзабезпечення.

Яка б газопостачальна компанія не постачала газ, тобто у кого б споживач його не купував, він не потрапить до нього без справних газопроводів та обладнання, що розподіляє газ, регулює його тиск і відповідає за безпеку – у випадку аварій виконує ряд функцій, аби не допустити надзвичайних ситуацій. Газ як енергоресурс не може потрапити до споживача без послуги розподілу (доставки) – цілого комплексу робіт з утримання мереж, який в кожному регіоні виконує один Оператор ГРМ, на Чернігівщині це – «Чернігівгаз».  До цього комплексу входять поточний контроль, діагностика та обслуговування, капітальні ремонти і заміна обладнання, оптимізація та редизайн мереж, аварійні роботи. Компанія витрачає для цього матеріально-технічні ресурси, які вона закуповує на кошти, отримані як оплату за послуги з розподілу газу. Оскільки утримання і ремонти загальної мережі, через яку споживач отримує будь-які комунальні послуги – хай то електропостачання, водопостачання чи газопостачання, - відбувається за рахунок тарифу на ці послуги. Тому так важливо, особливо нині, сплачувати за комунальні послуги, зокрема, і за розподіл газу. Всі гроші, які споживачі платять за розподіл, йдуть на щоденне утримання мереж та пов’язані з цим витрати – придбання спеціалізованого обладнання й матеріалів,  зарплатню фахівців, які проводять роботи.  Окрім ресурсів для планових робіт, у Оператора ГРМ має бути ще й їхній запас на випадок аварійних ситуацій – саме завдяки такому запасу «Чернігівгазу» вдалося втримати газопостачання в регіоні під час наступу російських військ, коли відбувалися масштабні пошкодження мереж.

Газовики роблять все необхідне 24/7, аби забезпечити стабільну доставку газу, і звертаються з проханням вчасно сплачувати за отримані послуги. Адже ці оплати – це інвестиції у наявність такого енергоресурсу, як газ, в оселях та на підприємствах.

Реквізити та особові рахунки для сплати за розподіл газу залишаються без змін, а сума оплати щомісяця однакова, переглянути її, крім паперових платіжок, можна у всіх онлайн-сервісах 104.ua.

Сплатити за розподіл можна за допомогою онлайн-сервісів 104.ua:

особистий кабінет на сайті 104.ua http://bit.ly/cabinet104;

мобільний додаток 104.ua для iPhone https://apple.co/2CXgJl6 та Android https://bit.ly/3faDbEc;

чат-боти «7104ua» у Viber http://bit.ly/7104uaViber та Telegram https://t.me/ua7104_bot;

Також сплачувати можна через:

систему інтернет-платежів Portmone.com, сервіс онлайн-платежів iPay.ua;

за допомогою Інтернет-послуг "Ощад 24", "Приват24" (оплата з карти будь-якого банку), інші онлайн-банкінги;

у відділеннях "Укрпошти";

через відділення будь-якого банку;

через термінали самообслуговування.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь