A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новобасанська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

За січень – вересень 2022 року платниками Чернігівщини сплачено 16,9 млрд гривень податків, зборів та єдиного внеску

Дата: 21.10.2022 10:50
Кількість переглядів: 122

За дев’ять місяців поточного року платниками податків Чернігівської області до бюджетів усіх рівнів сплачено 10,8 млрд грн податків, зборів та обов’язкових платежів, що на 7,3 відс. перевищує факт надходжень відповідного періоду минулого року. Єдиного внеску надійшло 6,1 млрд грн, що на 34,7 відс. більше за минулорічні надходження, - про це повідомила начальниця Головного управління ДПС у Чернігівській області Людмила Слотюк.

До державного бюджету спрямовано 4,7 млрд грн, що становить 44 відс. загальної суми сплачених податків. Значна частина надходжень надійшла від сплати податку на доходи фізичних осіб і військового збору –    1,7 млрд грн (35 відс.), податку на додану вартість – 1,4 млрд грн (30 відс.), рентних платежів за користування природними ресурсами – 1,1 млрд грн (23 відс.) та податку на прибуток – 0,4 млрд грн (9 відс.).

До місцевих бюджетів усіх рівнів платниками податків сплачено 6,1 млрд грн, в тому числі податку на доходи фізичних осіб – 4,6 млрд грн (76 відс. в загальнообласній сумі), єдиного податку – 0,6 млрд грн (10 відс.), податку на майно – 0,5 млрд грн (9 відс.). Факт минулого року перевищено на 16 відс. або на 0,8 млрд грн., в тому числі за рахунок податку на доходи фізичних осіб (на 35 відс. або на 1,2 млрд грн).

Рівень добровільної сплати податків залишається високим та становить 99,5 відс. від загальної суми надходжень до бюджетів усіх рівнів.

Роботодавцями та самозайнятими особами сплачено у січні-вересні 2022 року 6,1 млрд грн єдиного внеску на загальнодержавне обов’язкове соціальне страхування (на третину більше відповідного періоду минулого року), що вкрай важливо для своєчасної та повної виплати пенсій.

Головне управління ДПС у Чернігівській області дякує платникам податків за належне виконання своїх обов’язків щодо сплати податків до бюджетів та єдиного внеску.

 

         Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь