Дотримання встановлених вимог в перукарнях та салонах краси, в закладах громадського харчування, в закладах торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами, агропродовольчих ринках на період карантину у зв’язку з поширенням корона вірусної хв
З початком наступу ворожих військ росії, наша медична система спрямована на допомогу захисникам Збройних сил України, проте робота з подолання корона вірусної хвороби в країні триває.
В зв’язку з поширенням корононавірусної хвороби (COVID - 19) постановами Головного державного санітарного лікаря України встановлені вимоги до об’єктів торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами, агропродовольчих ринків, перукарень та салонів краси, закладів громадського харчування.
Основними вимогами якими є:
- на вході в заклад організовуються місця для обробки рук спиртовмісними антисептиками;
- відвідувачі повинні бути лише у распіраторі або захисній масці, у тому числі виготовленій самостійно, так щоб були прикриті ніс та рот;
- біля місць потенційного скупчення людей повинно бути нанесено маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції між клієнтами не менше 1,5 м;
- в закладах громадського харчування забезпечується дотримання відстані не менше 1,5 м між сусідніми столами та розміщення не більше як 4 клієнтів за одним столом ( без урахування дітей віком до 14 років)4
- в перукарнях та салонах краси дозволяється одночасне перебування клієнтів у закладі з розрахунку не більше 1 особи на 5 квадратних метрів площі зали обслуговування, між місцями надання послуг потрібно забезпечити дистанцію не менше 1,5 метри, з урахуванням розміщення клієнта за різних умов.
- рекламні брошури, журнали та інші поліграфічні матеріали повинні бути недоступні для клієнтів перукарні та салону краси;
- працівники торгівлі, громадського харчування, перукарень та салонів краси, агропродовольчих ринків повинні бути одягнені в медичну маску або респіратор( без клапану) та одноразові рукавички;
- проводити вологе прибирання та дезінфекція контактних поверхонь з використанням дезінфікуючих засобів кожні 2-3 години.
Держпродспоживслужба