A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новобасанська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

Благодійна акція НБУ "Смілива гривня"

Дата: 12.08.2022 12:17
Кількість переглядів: 190

Національний банк України ініціював проведення благодійної акції «Смілива гривня». Протягом наступних трьох місяців по всій Україні триватиме збір монет номіналами 10, 50 копійок та 1, 2, 5 і 10 гривень. Сума зібраних коштів буде перерахована на потреби Збройних Сил України. 

Мобілізація коштів для підтримки Збройних Сил України є одним із пріоритетних напрямів у роботі Національного банку з початку війни. 24 лютого Національний банк відкрив спеціальний мультивалютний рахунок для допомоги українським захисникам. Кошти на нього надходять як від громадян та підприємств України, так і від міжнародної спільноти. За п’ять місяців від початку повномасштабної війни на цей рахунок перераховано понад 20 мільярдів гривень. Проте війна триває, і підтримка для Збройних Сил України зараз потрібна, як і в перші дні війни. 

Наразі в обігу перебуває понад 14 млрд монет на суму більше 5 млрд грн. Значна  кількість розмінних монет, зокрема монет номіналом 10 коп. (28,5% від загальної кількості монет в обігу) та 50 коп. (9,3% від загальної кількості) часто не використовується громадянами для готівкових розрахунків та лежить у скарбничках чи кишенях. Водночас ці кошти можуть допомогти українським захисникам боронити країну від російського загарбника.

Отже, з 1 серпня до 31 жовтня 2022 року кожен громадянин зможе долучитися до акції, зібрати монети і принести їх до відділень АТ «Ощадбанк» та АТ «ПУМБ» – не лише в Києві, але майже в усіх регіонах країни, де працюють ці банки, зважаючи на безпечні умови роботи. Можна також організувати колективний збір коштів серед громад певного району, житлового комплексу, на роботі або в інших спільнотах. 

Об’єднані зусилля українців здатні творити дива та допомагати українській армії долати ворога. Тож сміливо здавайте монети до банків, а Національний банк разом із партнерами передасть вашу сміливість відважним українським воїнам.

Адреси відділень, у яких можна здати зібрані монети, а також детальні умови участі в акції зазначені на сайті «Смілива гривня»

Надаємо посилання на інформаційні матеріали акції:

1) інструкція, яка допоможе організувати збір коштів колективами:

http://surl.li/cqhkw;

2) реєстраційна форма для участі в акції (для отримання електронної

грамоти про участь колективу в акції): http://surl.li/cqhjz;

3) посилання на сайт акції: https://promo.bank.gov.ua/brave-hryvnia/;

4) макети етикетки для пластикової пляшки для збору монет та постера з

брендом акції: http://surl.li/cponh;

5) матеріали для соціальних мереж для інформування громадськості:

http://surl.li/cqhme.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь