A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новобасанська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

Відбулася нарада з головами територіальних громад Ніжинського району

Дата: 08.02.2022 18:31
Кількість переглядів: 238

   Фото без опису

 Сьогодні, 8 лютого, голова Новобасанської територіальної громади Микола Дяченко та завідувач сектору  з питань цивільного захисту населення, надзвичайних ситуацій, мобілізаційної роботи, військового обліку громадян та охорони праці Микола Мозговий взяли участь у районній нараді під головуванням  голови Ніжинської райдержадміністрації Григорія Ковтуна.

 У нараді взяли участь голова Ніжинської районної ради Анатолій Красносільський, командир батальйону територіальної оборони Володимир Жук, відповідальні працівники Ніжинського міжрайонного відділу УСБУ та районного управління головного управління ДСНСУ в Чернігівській області.

« Із 1 січня поточного року Законом «Про основи національного спротиву» територіальна оборона виведена в окремий рід сил. Відповідно у кожній області сформовано по бригаді тероборони. А у кожному районі – батальйон. Такий батальйон сформовано і на території нашого району. І відсьогодні ми з вами розпочнемо системний діалог щодо забезпечення сил територіальної оборони необхідними ресурсами», - зазначив Григорій Ковтун, відкриваючи нараду.

Окрему увагу зібрання приділило проблемним питанням територіальних громад у контексті забезпечення видатків на утримання підрозділів місцевої пожежної охорони, прийняття програм з питань пожежної безпеки та цивільного захисту громадами, створення матеріальних резервів, планування евакуаційних заходів, обліку та приведенню у відповідність захисних споруд цивільного захисту, організації навчань з питань цивільного захисту.

Ще одним пунктом порядку денного стала проблематика запобігання та протидії корупційним проявам в органах місцевого самоврядування. До обговорення цього питання долучився представник Ніжинської окружної прокуратури Іван Марушко.

Протягом заходу учасники наради мали змогу поставити нагальні питання та отримати на них відповіді.

По завершенню наради начальник відділу з питань цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами райдержадміністрації Михайло Марченко провів навчання з питань територіальної оборони та цивільного захисту з фахівцями територіальних громад району.

                                                                                                                          За матеріалами Ніжинської РДА

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь