A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новобасанська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОЖЕЖНОЇ БЕЗПЕКИ ПІД ЧАС НОВОРІЧНИХ СВЯТ!

Дата: 25.12.2021 15:20
Кількість переглядів: 246

 

Фото без опису

На передодні Новорічних свят, потрібно нагадати, що красуня ялинка крім радощів і подарунків несе з собою велику пожежну небезпеку. Справа в тому, що її хвоя швидко висихає і може спалахнути наче порох. Також ми звикли прикрашати ялинку целулоїдними, паперовими іграшками та ватою. Тож, якщо запалити поблизу ялинки бенгальський вогник, або скористатися хлопавкою чи петардою, від іскор чи полум'я може статися пожежа. Лихо можуть заподіяти і піротехнічні вироби, які являються дуже небезпечними іграшками. Траплялись непоодинокі випадки, коли бавлячись, діти кидали з балкону, або запускали у дворі петарди, феєрверки та ракетки. Проте останні залітали у вікна, на балкони квартир. Як наслідок - виникала пожежа, а батькам доводилося відшкодовувати спричинені нею збитки. Пожежа може спалахнути як миттєво, що може призвести до травмування людей, так і непомітно через декілька годин після процесу тління, коли у приміщенні нікого не буде, або люди ляжуть відпочивати.

Тому, сектор з надзвичайних ситуацій Новобасанської сільської ради вимагає:

Особи, яким доручено проведення святкових заходів, перед їх початком зобов'язані ретельно оглянути приміщення і переконатися у готовності їх, зокрема, в забезпеченості необхідною кількістю первинних засобів пожежогасіння, справності засобів зв'язку, пожежної автоматики та сигналізації. В приміщеннях, де проводяться новорічні заходи, слід обов'язково організувати чергування відповідальних осіб.

Не дозволяється заповнення приміщень людьми понад установлену норму, зменшення ширини проходів між рядами, розміщення в проходах додаткових крісел, стільців тощо, повне вимикання під час заходів світла, застосування дугових прожекторів, свічок, бенгальських вогнів, відкритого вогню, феєрверків, а також включення до програми номерів (виступів) з використанням вогневих ефектів та палінням.

Під час проведення Новорічних свят:

  • ялинка має встановлюватися на стійкій основі ; ялинку не слід встановлювати в проходах, біля виходів, на шляхах евакуації
  • якщо в приміщенні немає електричного освітлення (під час можливого вимкнення тощо) святкування слід проводити тільки протягом світлового дня;
  • ілюмінація повинна бути виконана з дотриманням (ПУЕ); у разі використання електричної освітлювальної мережі без понижувального трансформатора на ялинці можуть застосовуватись гірлянди тільки з послідовним увімкненням лампочок напругою до 12 В, потужність лампочок не повинна перевищувати 25 Вт, електропроводка до лампочок ялинкової ілюмінації повинна бути виконана гнучкими проводами з мідними жилами, підключення гірлянд до мережі можна виконувати тільки за допомогою штепсельних з'єднань;
  • при виявленні несправності в ілюмінації (нагрівання проводів, блимання лампочок, іскріння тощо) її слід терміново вимкнути;
  • не дозволяється прикрашати ялинку целулоїдними іграшками, а також марлею і ватою, не просоченими вогнезахисною речовиною, застосовувати для ілюмінації ялинки свічки, одягати дітей у костюми з легкозаймистих матеріалів .

Будьте уважні та обережні. Захоплюючись своїми справами, не забувайте про дітей, які залишившись без нагляду можуть вигадати небезпечні ігри з вогнем, або самостійно вмикати електроприлади.

Основні вимоги пожежної безпеки при влаштуванні новорічної ялинки та проведенні святкових заходів нескладні й не вимагають особливих матеріальних витрат, але суворе їх дотримання дозволить не затьмарити веселе Новорічне свято, уникнути всіляких неприємностей, пов'язаних з пожежею.

 

Сектор з надзвичайних ситуацій


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь