A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новобасанська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

ГУ ДПС у Чернігівській області: Про формування плану-графіку проведення планових документальних перевірок платників податків  на 2022 рік

Дата: 13.12.2021 14:26
Кількість переглядів: 198

 

 

 

Головне управління ДПС у Чернігівській області інформує, що на даний час проводиться формування плану-графіку проведення планових документальних перевірок платників податків на 2022 рік.

Відбір платників податків до плану-графіка проводиться за критеріями ризиків згідно з вимогами Порядку формування плану-графіку проведення документальних планових перевірок платників податків, затвердженого наказом Міністерства фінансів  України від 02.06.2015 № 524.

Відбір здійснюється за наявними податковими ризиками недоплати сум податків, зборів, які визначаються системою ризикоорієнтовного відбору за даними інформаційно-телекомунікаційних систем ДПС.

При формуванні плану-графіку на наступний рік враховуються показники за результатами діяльності платника податків за 9 місяців поточного року. Якщо податковим (звітним) періодом для податку на прибуток платника податків є календарний рік, при плануванні враховуються показники за попередній рік.

Можна виділити такі основні групи податкових ризиків згідно системи ризикоорієнтовного відбору:

- неадекватність декларування податку на прибуток або ПДВ (коли доходи, обсяги постачання зростають, а суми задекларованих податків не збільшуються) та їх розмір суттєво менший ніж у середньому по галузі,

- наявність взаємовідносин із ризиковими суб’єктами господарювання (які перебувають у розшуку, по яких наявні кримінальні провадження пов’язані із ухиленням від сплати податків, мають ознаки фіктивності та нереальної господарської діяльності),

- значний розмір інших витрат, перевищення операційних витрат над собівартістю, значні суми дебіторської та кредиторської заборгованості, та їх зростання, тощо.

Ризики високого ступеня можна побачити в електронному кабінеті платника.

План-графік документальних планових перевірок на 2022 рік буде оприлюднений на офіційному веб-сайті ДПС України до 25 грудня року 2021 року.

Отже, при декларуванні за підсумками IV кварталу та 2021 року пропонуємо платникам податків виважено віднестись до складання податкової звітності з ПДВ та податку на прибуток стосовно визначення сум податкових зобов’язань, з метою зменшення кількості податкових ризиків та ймовірності відбору до проведення документальних перевірок.

 

          Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

         Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь