Новобасанська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

Судом підтримано правомірність податкових донарахувань у сумі 3,3 млн гривень

Дата: 29.10.2021 12:15
Кількість переглядів: 181

 

 

 

Фото без опису

За інформацією Управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Чернігівській області, 12.10.2021 року Шостим апеляційним адміністративним судом  підтримано позицію податкової в частині проведених донарахувань за виявленими фактами заниження Підприємством «А» податкових зобов’язань з ПДВ при поверненні сільськогосподарської техніки з фінансового лізингу та при використанні ТМЦ поза межами господарської діяльності.

Колегія суддів зазначає, що Підприємство «А» після повернення сільськогосподарської техніки з фінансового лізингу  повинне було відобразити вказану операцію у податковому обліку  підприємства, нарахувавши  при цьому відповідні податкові зобов’язання  з податку на додану вартість.

Крім того, враховуючи наявні у звітності Підприємства «А» розбіжності щодо земельних ділянок, обробіток яких фактично здійснює підприємство, колегія суддів вважає обґрунтованими зафіксовані в акті перевірки факти заниження Підприємством «А» податкових зобов’язань з податку на додану вартість по виявлених випадках використання ТМЦ поза межами господарської діяльності.

Отже, Головним управлінням ДПС у Чернігівській області в судовому порядку було доведено правомірність проведених донарахувань у сумі 3,3 млн гривень.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

            Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь