A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новобасанська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

Захисти себе від COVID-19

Дата: 30.09.2021 20:27
Кількість переглядів: 167

   

 

   У 2020 році  системи охорони здоров’я всього світу сколихнув коронавірус. Пандемія стала своєрідним глобальним переворотом, що кардинально змінив звичне життя більшості людей. Задля протидії новому вірусу уряди країн продовжують впроваджувати різноманітні карантинні заходи, а дослідники та фармацевти  працюють у лабораторіях у пошуках ефективної терапії для лікування COVID-19. Однак по спливу року з початку пандемії стало цілком очевидно, що єдиним реально дієвим превентивним заходом боротьби з поширенням коронавірусу є лише вакцинація.

     Протягом 2020 року й до сьогодні активно здійснюються дослідження та розробка препаратів, що здатні допомагати організму долати коронавірусну інфекцію.

    Попри великі надії на ефективність низки наявних препаратів, спеціальна стовідсотково ефективна терапія від COVID-19 наразі відсутня. При цьому вірус продовжує розвиватися, переходячи від одного носія до іншого – і з кожною мутацією стає більш небезпечним, зокрема, його передача відбувається значно легше. За умови відсутності дієвих ліків (наразі є тільки декілька препаратів, які вважаються відносно ефективними при лікуванні тяжкого перебігу коронавірусної хвороби), вакцина залишається єдиним рятувальним колом.

   Крім того, варто наголосити, що для ефективної боротьби з пандемією важливо забезпечити саме масову вакцинацію, в межах якої буде імунізовано принаймні 80% населення, щоб обмежити циркуляцію вірусу й виникнення нових хвиль і спалахів захворюваності.

    При цьому, згідно з данними ВООЗ, для формування колективного імунітету має бути провакциновано аж 95% населення, адже лише при досягненні таких показників можна сподіватися на появу колективного імунітету. Це зі  свого боку дасть можливість обмежити поширення вірусу та його подальші активні мутації. Іншого рецепту боротьби з коронавірусом наразі немає.

    Ризик поширення даної інфекції дуже високий серед організованих колективів, що робить їх приорітетною групою населення для проведення вакцинації.

       Головне пам’ятати, що запобігти хворобі простіше, ніж її лікувати.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь