Новобасанська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

УВАГА ПЕРОРАЛЬНА ВАКЦИНАЦІЯ!!!

Дата: 23.09.2021 11:09
Кількість переглядів: 211

 

БУДЬТЕ ОБЕРЕЖНИМИ: ПРОВОДИТЬСЯ ПЕРОРАЛЬНА ВАКЦИНАЦІЯ ПРОТИ СКАЗУ –  Волноваська міська військово-цивільна адміністрація

 

Бобровицька районна державна лікарня ветеринарної медицини повідомляє. На виконання наказу Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту прав споживачів від 05.08.2921 року № 532 " Про організацію заходів з проведення осінньої кампанії пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин у 2021 році за допомогою авіації", та відповідно до виконання програми боротьби зі сказом на території України в 2021 році орієнтовно з 25.09.2020 року на території  Бобровицького району розпочнеться проведення пероральної вакцинації тварин проти сказу шляхом розкидання приманок з вакциною проти сказу з літаків.

    Розповсюдження вакцини здійснюватиметься за таким принципом:

– обробляється весь ареал, за винятком населених пунктів і великих водних просторів із врахуванням ареалу проживання лисиць;

– принади розкладаються рівномірно в межах визначеної території.

– приманка безпечна для людей і тварин, має вигляд невеликих брикетів розміром 3 см на 5 см із запахом м’ясо-кісткового борошна. У середині приманки знаходиться капсула з вакциною проти сказу.

   Для імунізації використовується високоімунна антирабічна вакцина Орісвак, виробник ТОВ «Укрветпромпостач» (м. Бровари). Дані заходи забезпечать створення стійкого імунітету у диких тварин, котрі є основними розповсюджувачами збудника сказу та значно покращать епізоотичну ситуацію в регіоні.

   Прохання до мешканців району з порозумінням відноситись до даного заходу та при виявленні приманок — не брати їх руками, не переносити та не руйнувати.

 

 

Бобровицька районна

державна лікарня

ветеринарної медицини


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь