A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новобасанська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

Викрито організовану групу фізичних осіб, які приховували підприємницьку діяльність та ухилились від сплати понад 11 мільйонів гривень податків

Дата: 22.09.2021 15:42
Кількість переглядів: 187

 

Фото без опису

 

 

За інформацією Служби безпеки України в Чернігівській області та матеріалами Державної служби фінансового моніторингу України викрито діяльність групи фізичних осіб, які отримували значні суми грошових коштів на свої рахунки в банках.

Організована група  фізичних осіб приховувала підприємницьку діяльність шляхом протиправного фінансового механізму, який направлений на виведення грошових коштів у тіньовий обіг та відмивання злочинних доходів з використанням фінансових інструментів.

Фізичні особи отримували на власні рахунки значні суми коштів, офіційність походження яких не встановлено. Таким чином, дана діяльність супроводжувалась ухиленням від сплати податків, а операції пов’язані з використанням незаконно здобутих доходів направлені на легалізацію останніх.

В рамках кримінального провадження (ч. З ст. 190 та ч. 1 ст. 209 КК України) фахівцями відділу боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом Головного управління ДПС у Чернігівській області встановлено та задокументовано не задекларовані доходи групою фізичних осіб у розмірі понад 60 млн грн, а сума несплачених до бюджету податків становить понад 11 млн гривень.

Матеріали по даному факту були внесені до ЄРДР з правовою кваліфікацією за ч. 3 ст. 212 КК України.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

            Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь