A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новобасанська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

АТ « Чернігівгаз » проводить заміну лічильників газу

Дата: 31.08.2021 16:14
Кількість переглядів: 354

Оголошення

Шановні споживачі

        АТ « Чернігівгаз » проводить заміну лічильників газу - відповідно до положень частин 1-ї та 4-ї статті 17 Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність» (зі змінами) законодавчо регульовані засоби вимірювальної техніки, що перебувають в експлуатації, підлягають періодичній повірці та заміні за кошти оператора  ГРМ .  

Навіщо проводять заміну лічильників?

          Заміна лічильників проводиться з метою забезпечення коректного обліку спожитого природного газу. Заміна побутових лічильників відбувається безкоштовно за рахунок оператора ГРМ.

          Прилади обліку, які встановлюють відповідно до Інвестиційної програми, є повіреними, сертифікованими, безкоштовними, відповідно до чинного законодавства та нормативно-технічних критеріїв, які діють на території України.                          

         Вони вирізняються серед інших кращою якістю та більшим міжповірочним інтервалом, який становить 8 років .

        Всі роботи виконуються швидко, якісно  кращими фахівцями                      АТ «Чернігівгаз» та є безкоштовними для споживачів .

       Всі бажаючі споживачі природного газу, які мають лічильники газу, щодо заміни лічильників можуть звернутися до фахівців Відділу обслуговування  вузлів обліку газу Сектору повірки побутових лічильників Управління метрології  АТ «Чернігівгаз» за телефонами :

Тел. 097-190-46-13                              Тел. 099-974-01-06

Тел. 063-972-92-46

 

              АТ  "Чернігівгаз" здійснює безкоштовну заміну лічильників газу

 

За 8 місяців 2021 року, спільно з представниками державного підприємства "Чернігівстандартметрологія", газорозподільна компанія провела планові повірки 12,2  тис. побутових лічильників газу. Під час них виявили, що 4,9 тис. лічильників непридатні для подальшої експлуатації, оскільки похибка вимірювання перевищує допустимі норми. Це відбувається через зношеність внутрішніх складових, а саме вимірювального та лічильного механізмів. Такі лічильники підлягають заміні – її здійснює оператор ГРМ за рахунок тарифу на розподіл газу.

"Планова повірка, тобто перевірка справності та точності лічильника, входить до тарифу, затвердженого для операторів ГРМ НКРЕКП.  Заміну лічильників, які не пройшли планову періодичну повірку, також проводить оператор ГРМ в рамках передбаченого на це фінансування, обсяг якого затверджує нацрегулятор", - розповідає технічний директор АТ «Чернігівгаз» Сергій Савченко.

У 2021 році на придбання та заміну індивідуальних приладів обліку в тарифі АТ «Чернігівгаз» виділено 15,8  млн грн – ця сума розрахована на заміну 8,4 тисяч лічильників. Лічильники, які встановлює оператор ГРМ відповідно до інвестиційної програми – повірені, сертифіковані та відповідають нормативно-технічним критеріям, які діють на території України.                         

 Щоденно в лабораторіях «Чернігівгазу» на спеціальному обладнанні фахівцями «ДП «Чернігівстандартметрологія» повіряється близько 120 лічильників газу. Працівники оператора ГРМ організовують процес періодичної повірки максимально зручно для споживачів -  у телефонному режимі узгоджують час та дату виконання робіт, сама ж процедура демонтажу, монтажу (заміни) займає близько півгодини зі складенням відповідних актів та опломбуванням встановленого побутового лічильника. Всі роботи із заміни виконуються швидко, якісно та безкоштовно для споживачів.

Варто зауважити, що в разі недопуску співробітників компанії до зняття лічильника на планову чи  позапланову повірку, згідно з Кодексом ГРМ, складається акт про відмову, а розрахунки за спожитий газ проводяться за граничними нормами споживання. Для достовірності ведення обліку природного газу, лічильники необхідно повіряти кожні 8 років.

 

Довідка: АТ «Чернігівгаз» - газорозподільна компанія, яка здійснює свою діяльність на території Чернігівської області у співпраці з брендом РГК.

Регіональна Газова Компанія – сервісна компанія, яка розробляє інноваційні та комплексні рішення для енергетичного сектору, спрямовані на підвищення якості клієнтського обслуговування, модернізацію галузі та впровадження європейських стандартів роботи операторів ГРМ. Під брендом РГК працює 20 газорозподільних компаній, у яких зайняті 38 тисяч фахівців. Вони обслуговують 250 тис. км газопроводів та понад 8 млн. споживачів газу.

АТ "Чернігівгаз" обслуговує 357 тисяч споживачів у категорії "населення" та 2028 промислових і комунальних об’єктів.  У 2020 році АТ «Чернігівгаз» доставило 587,4 млн куб.м газу. Загальна протяжність


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь