A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новобасанська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

Вшанування пам'яті захисників України

Дата: 28.08.2021 17:47
Кількість переглядів: 462

     Фото без опису     

       29 серпня – День пам'яті захисників України.

    Цей день відзначається в країні щорічно відповідно до Указу Президента України №621/2019 від 23.08.2019 задля гідного вшанування пам’яті військовослужбовців і учасників добровольчих формувань, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, увічнення їх героїзму, зміцнення патріотичного духу в суспільстві.

     Для відзначення дня пам’яті та героїзму загиблих захисників було обрано саме цю дату, оскільки її приурочено воєнним подіям на сході України, коли під час Іловайської операції українська армія зазнала найбільших втрат.

   Під час  розширеної наради пам'ятне слово виголосив головний спеціаліст відділу освіти, культури, сім'ї, молоді та спорту Роман Матюшко. Працівники Новобасанської сільської  ради   хвилиною мовчання вшанували пам′ять усіх захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Поіменно були вшановані загиблі воїни-герої Новобасанської громади:

Хряпа Ігор Васильович

Єсипок Андрій Анатолійович

Дегтяр Микола Сергійович

Ковальчук Сергій Михайлович

      Представники місцевого самоврядування вклонились подвигу  воїнів АТО та  поклали квіти до пам'ятника захисникам України.

    Участь у заходах взяли сільський голова Микола Дяченко, секретар ради Вікторія Самборин, заступник сільського голови Валерій Мозговий, працівники сільської ради, відділу освіти, культури, сім'ї, молоді та спорту, педагоги та учні Новобасанського ЗЗСО І-ІІІ ступенів, жителі Новобасанської громади.

      До могил загиблих були покладені квіти в старостинських округах.

Вічна пам'ять! Слава Героям!

ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь