Новобасанська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

Про сплату майнових податків

Дата: 20.07.2021 14:26
Кількість переглядів: 214

Фото без опису

 

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області звертають увагу, що громадянам - платникам податку на майно необхідно сплатити податкові зобов’язання з земельного податку, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, та транспортного податку - протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення. 

Якщо платник не отримав податкове повідомлення-рішення на сплату податків, або виявив розбіжності у наявній інформації, йому необхідно звернутися до контролюючого органу за своєю податковою адресою (місцем реєстрації) (щодо проведення звірки об'єктів житлової та/або нежитлової нерухомості) або до контролюючого органу за місцем знаходження будь-якої з земельних ділянок (якщо платник податків має у власності декілька земельних ділянок, щодо яких необхідно провести звірку даних) з письмовою заявою та документами, що засвідчують право власності на об’єкти для проведення звірки даних.

Звірка даних проводиться щодо:

- об'єктів оподаткування, що перебувають у власності платника податку (в т.ч. розміру площ та кількості земельних ділянок, що перебувають у власності та/або користуванні платника податку, об'єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, в тому числі їх часток, розміру загальної площі об'єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, що перебувають у власності платника податку),

- права на користування пільгою зі сплати податку,

- розміру ставок податку,

- нарахованої суми податку.

 У разі виявлення розбіжностей між даними контролюючих органів та даними, підтвердженими платником податку на підставі оригіналів відповідних документів, зокрема документів, на право власності, контролюючий орган проводить перерахунок суми податку і надсилає (вручає) платнику нове податкове повідомлення-рішення. Попереднє податкове повідомлення-рішення вважається скасованим (відкликаним).

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

            Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь