A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новобасанська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

У податковій відбулась зустріч з аграріями 

Дата: 20.07.2021 12:37
Кількість переглядів: 201

 

 

          У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області відбулась зустріч керівництва податкової з представниками аграрного сектору регіону.

          У діалозі взяли участь начальник Головного управління Людмила Слотюк, заступник начальника Руслан Погрібний, завідувач сектору з питань запобігання та виявлення корупції Сергій Романенко, депутати Чернігівської обласної ради Дмитро Іванов та Григорій Ткаченко, керівники та представники фермерських господарств Віктор Єжкун, Віталій Чепа, Олександр Николаєв, Олексій Лось, Олександр Шкурат і Сніжана Сапон.

          Основна тема обговорення стосувалась питання реєстрації податкових накладних. Аграріїв, на початку сезон збору врожаїв, неабияк турбує отримання відшкодування ПДВ за реалізацію сільгосппродукції. Серед претензій, що озвучувались, затримка з виконанням судових рішень, необхідність додавати пакет документів, тощо.

          Людмила Слотюк пояснила присутнім, що реєстрація податкових накладних відбувається автоматично за допомогою програмного продукту СМКОР, де виключена можливість людського фактору. Але існує, законодавчо визначений перелік ризиків, за якими (також автоматично) відбувається зупинка реєстрації накладних. Наприклад, у підприємства відсутня техніка, відсутні наймані працівники, неоформлена земля, а до відшкодування заявляються доволі значні суми коштів.

Людмила Слотюк підкреслила, що на Чернігівщині доволі невисокий відсоток зупинення: за статистикою не більше 1 відсотка зі 100 накладних, що подаються на реєстрацію. Вона пояснила, що у Головному управлінні створена і працює Комісія, яка розглядає причини зупинення реєстрації.

Руслан Погрібний, який очолює Комісію з питань зупинення та реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в ЕРПН Головного управління ДПС у Чернігівській області, пояснив, що кожен випадок розглядається колегіально, якщо цього вимагає законодавство, то суб’єкт має надати додаткові документи та пояснення.

Сергій Романенко озвучив перелік основних ризиків та пояснив причини, через які відбувається зупинення реєстрації накладних.

У свою чергу, фермери висловили власне бачення ситуації та обурення судовою тяганиною, пожалілися на неможливість знайти у районі та найняти на роботу фахових спеціалістів, на брак часу та ресурсів для належного оформлення необхідних документів. 

Дмитро Іванов запропонував винести на сесію Чернігівської обласної ради пропозицію щодо створення спільної робочої групи. На засіданнях цієї групи будуть розглядатися пропозиції та зауваження представників аграрного сектору. Що ж до судових рішень, по яких вже є рішення Апеляційного суду, домовились, що депутат обласної ради та представник аграріїв Григорій Ткаченко до 21 липня 2021 року акумулює всі дані та передасть керівнику податкової для інформування керівництва ДПС України.                        

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

            Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь