Новобасанська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

Щодо грошової оцінки земельних ділянок

Дата: 14.06.2021 11:38
Кількість переглядів: 218

 

Фото без опису

Головне управління ДПС у Чернігівській області, враховуючи велике значення розвитку територіальних громад у розбудові Української держави, акцентує увагу на необхідності забезпечення їх фінансової спроможності, яка не можлива без ефективного формування бази оподаткування.

З  метою забезпечення умов належного рівня надходжень місцевих податків до  бюджетів територіальних громад, зокрема плати за землю (далі – Плата за землю), ДПС України виконано аналіз офіційно оприлюдненої Державною службою України з питань геодезії, картографії та кадастру інформації про величину нормативної грошової оцінки земель населених пунктів (далі - Оцінка) на предмет дотримання органами місцевого самоврядування норм абзацу другого частини другої статті 18 Закону України від 11 грудня 2003 року № 1378-IV «Про оцінку земель» (далі - Закон).

Зокрема, стаття 18 Закону визначає порядок проведення нормативної грошової оцінки земельних ділянок, а саме термінів проведення такої оцінки:

- розташованих у межах населених пунктів незалежно від їх цільового призначення - не рідше ніж один раз на 5 - 7 років;

- розташованих за межами населених пунктів земельних ділянок сільськогосподарського призначення - не рідше ніж один раз на 5 - 7 років, а несільськогосподарського призначення - не рідше ніж один раз на 7 - 10 років.

З огляду на вищевикладене, Головне управління ДПС у Чернігівській області нагадує про необхідність дотримання термінів, визначених Законом України «Про оцінку земель» для проведення оцінки земель населених пунктів та розташованих за їх межами, з метою забезпечення належного рівня надходження плати за землю до бюджетів територіальних громад.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

            Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь