A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новобасанська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

День пам'яті Чорнобильської трагедії

Дата: 26.04.2021 09:54
Кількість переглядів: 324

Фото без опису

       26 квітня  – міжнародний день пам’яті про найбільшу техногенну катастрофу та вшанування героїзму пожежників, експлуатаційного персоналу ЧАЕС, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, які брали участь у ліквідації наслідків на Чорнобильській АЕС. Подвиг цих людей назавжди записано до літопису людської мужності, він навічно залишиться у пам’яті українського народу.

    Чорнобиль – це не лише велика трагедія, а й символ безмежної мужності багатьох тисяч наших земляків. Завдяки самопожертві ліквідаторів аварія стала символом жертовності в ім’я Батьківщини, в ім’я мільйонів людей та прийдешніх поколінь. Ризикуючи своїм життям та здоров’ям, вони виконали свій обов’язок і захистили   людство від згубного впливу й подальшого розповсюдження радіації.

    У Новобасанській  сільській територіальній громаді на сьогодні на обліку перебуває 23  учасники ліквідації наслідків аварії на   Чорнобильській АЕС.

     За рахунок коштів місцевого бюджету по соціальним програмам для громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи до дня Чорнобильської катастрофи надано грошову допомогу:

 учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС І категорії, особам з інвалідністю1,3 групи 

дітям з інвалідністю, інвалідність яких пов’язана з наслідками Чорнобильської катастрофи 

сім’ям, які втратили годувальника, смерть якого пов’язано з Чорнобильською катастрофою 

особам з числа потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи І категорії, особам з інвалідністю 2 групи 

учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС 

    Вшануймо ліквідаторів, за їх сміливість та відвагу. Ми ніколи не забудемо про самопожертву героїв, які пройшли через усі кола ядерного пекла задля збереження життя і здоров’я прийдешніх поколінь. Завдяки героїзму та мужності ліквідаторів ми маємо сьогодні можливість спостерігати навколишню природну красу, бачити як ростуть наші діти й онуки, живемо, насолоджуємося життям та мріємо про щасливе майбутнє.

     Подяка героям, вшанування загиблих, турбота та допомога постраждалим – це те найменше, що ми можемо й мусимо зробити. У цей день щиросердечно дякуємо ліквідаторам за їхній подвиг та щиро бажаємо міцного здоров’я, бадьорості духу, родинного щастя, миру і благополуччя.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь