A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новобасанська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

Попит роботодавців на працівників у карантинний період

Дата: 18.01.2021 09:32
Кількість переглядів: 228

      Торік за сприяння служби зайнятості забезпечено роботою 18,5 тис. громадян, понад третину з них було працевлаштовано оперативно до надання статусу безробітного. Зокрема, за направленням служби зайнятості роботу знайшли 10,7 тис. офіційно зареєстрованих безробітних. Отже, кого потребували місцеві роботодавці?

    Найбільше вакансій на Чернігівщині пропонувалося в сільському, лісовому та рибному господарствах, переробній промисловості, сферах торгівлі та ремонту. Найменше – у сферах адміністративного обслуговування, громадського харчування та будівництві. Така ж тенденція зберігається і на початок нинішнього року.

  Найбільший попит роботодавців спостерігається на робітників з обслуговування, експлуатації та контролювання за роботою технологічного устаткування  це водії, трактористи, токарі, оператори та кочегари котельні, оператори заправних станцій, апаратники оброблення зерна, рамники. Також затребувані працівники сфери торгівлі та послуг – кухарі, продавці, офіціанти, бармени, охоронники, соціальні робітники, санітарки. Великим попитом у роботодавців користуються й кваліфіковані робітники з інструментом. Йдеться про слюсарів різної спеціалізації, електромонтерів, верстатників деревообробних верстатів, електрогазозварників, робітників з комплексного обслуговування й ремонту будинків, малярів, швачок.

 У сільськогосподарському секторі потрібні робітники з обслуговування сільськогосподарського виробництва, тваринники, робітники на лісогосподарських роботах, робітники фермерського господарства, лісоруби та доярі.

  Серед найпростіших професій найбільш затребувані підсобні робітники, вантажники, прибиральники, сторожі, двірники, комірники, кухонні робітники, вагарі, укладальники-пакувальники.

    Загалом протягом 2020 року роботодавці Чернігівщини подали до служби зайнятості 21,4 тис. вакансій, що на 35,5% менше, ніж у 2019 році. Сталося це внаслідок призупинення роботи низки підприємств та скорочення діяльності фізичних осіб-підприємців через запровадження в країні карантину. Станом на 1 січня 2021 року кількість вакансій у базі даних служби зайнятості зменшилась на 43% у порівнянні з відповідним показником минулого року та становила 697 одиниць.

 

Чернігівський обласний центр зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь