Новобасанська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

Енергоефективні школи: нова генерація

Дата: 30.09.2020 16:46
Кількість переглядів: 214

Стартувала восьма хвиля молодіжного освітнього проєкту ДТЕК  «Енергоефективні школи: нова генерація»

Почалася восьма хвиля освітнього проєкту ДТЕК на підтримку дітей та молоді: школярі опановуватимуть теми з енергоефективності та навчатимуться лідерству і взаємодії в команді. Проєкту 8 років, за цей час він об’єднав більше півмільйона дітей, вчителів і батьків по всій країні. Навчальні курси схвалені Міністерством освіти і науки України та відповідають вимогам Нової української школи. В новій хвилі «Енергоефективних шкіл» – нові конкурси, активності і навіть експеримент.

Унікальність проєкту ДТЕК у тому, що безкоштовна онлайн-платформа energyschool.org.ua дозволяє отримувати актуальні знання і практичні навички з управління житлом та енергоощадності у будь-якому форматі – самостійно, класом або всією школою – та у будь-якому населеному пункті.

Учасники Восьмої хвилі матимуть можливість опанувати курси для різних вікових категорій, взяти участь у конкурсах та пограти в авторську гру «Розумний будинок».

 «Зараз усі опинились в особливих умовах, оскільки змушені мінімізувати контакти. Але для нас це не виклик, адже основою проєкту є онлайн-платформа, яка дозволяє навчатися дистанційно. Навпаки, ми розширюємо коло учасників, залучаючи цього року учнів початкової школи до вивчення нового інтерактивного онлайн-курсу «Мій енергоефективний будинок». Уявіть собі, навчальні матеріали у вигляді коміксів, а щоб стати кращим – потрібно виграти в онлайн-іграх. Також ми підготували конкурси для еко-волонтерів, дистанційні квести і безліч інших змагань з призами для всіх учасників. Буде по-справжньому круто! Приєднуйтесь», - зазначив Руслан Тормосов, виконавчий директор Інституту місцевого розвитку (головний партнер проєкту).

Також цього навчального року розпочинаємо освітній експеримент, за результатами якого окремі модулі курсів «Мій енергоефективний будинок» (для 4-го класу) та  «Абетка з основ житлово-комунального управління» (для 9-11 класів) можуть увійти у шкільні програми обов’язкових предметів. В експерименті візьмуть участь вчителі 23 шкіл  Дніпропетровської області, які інтегрують матеріали курсів у програми обов’язкових предметів, для покращення знань і практичних навичок дітей. Експеримент триватиме 3 роки. Після цього Міністерство освіти і науки  матиме змогу оцінити успішність викладання і користь від нових знань. Тоді нові програми з модулями з енергоефективності будуть поширені на всі школи країни.

ДТЕК системно розвиває освітній проект «Енергоефективні школи: нова генерація», адже це сприяє досягненню Цілей сталого розвитку ООН та відповідає принципам  ESG, якими керується компанія, реалізуючи власну стратегію розвитку.

«Завдяки проєкту «Енергоефективні школи» кількість свідомих споживачів енергетичних ресурсів у нашій державі збільшується з кожним роком і сьогодні це вже сотні тисяч дітей та дорослих. ДТЕК як бізнес, який діє в інтересах країни, скеровує багато зусиль на підтримку талановитої молоді та її розвиток у регіонах, де працюють наші підприєства, і не тільки. Проєкт «Енергоефективні школи»  незабаром  пошириться на країни Східної Європи і набуде статусу міжнародного, що є показником його ефективності та необхідності для молоді», - прокоментувала Тетяна Оверіна, директорка з регіональної політики ДТЕК Енерго.

«Енергоефективні школи: нова генерація» - інноваційна навчальна онлайн-програма для дітей від 8 до 16 років, покликана виховувати екологічні цінності, відповідальне ставлення до споживання енергоресурсів та підвищувати енергоефективність житла. Програма розроблена за підтримки ДТЕК Інститутом місцевого розвитку, сертифікована Міністерством освіти України та відповідає принципам Нової української школи. Проєкт реалізується з 2012 року і  сьогодні охоплює майже 1600 шкіл у 500 населених пунктах України. Кожна школа-учасниця знижує споживання електроенергії мінімум на 10%. За рік всі школи зменшують викиди вуглекислого газу на 1800 т.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь