Новобасанська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

2 вересня у світі  відзначатиметься 75-та річниця закінчення Другої світової війни

Дата: 02.09.2020 12:24
Кількість переглядів: 654

     Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Статтею І Закону України „Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939 – 1945 років” визначено, що шанобливе ставлення до пам’яті про перемогу над нацизмом у Другій світовій війні 1939 – 1945 років, ветеранів війни, учасників українського визвольного руху та жертв нацизму є священним обов’язком держави та громадян України.

Український народ вніс вагомий внесок у перемогу над нацизмом. Воєнні дії під час Другої світової війни відбувалися на території України протягом 40 місяців – із 22 червня 1941 року до кінця жовтня 1944 року. У 1941–1944 роках на українській землі були зосереджені головні сили вермахту. В ході війни бойовими нагородами було відзначено близько 2,5 млн. воїнів-українців.

Працівники виконавчого комітету Новобасанської сільської ради вшанували пам'ять,  поклавши квіти до пам'ятника загиблих учасників Другої світової війни.

Ми пам’ятаємо усіх героїв, чия боротьба, самовіддана праця і героїзм сприяли звільненню України від нацистів. У серці кожного з нас жива пам’ять про неоціненний внесок українців у спільну перемогу в цій жахливій війні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь