A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новобасанська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

Чернігівська область: необережність громадян у поводженні з вогнем призводить до виникнення пожеж із жахливими наслідками

Дата: 01.09.2020 15:49
Кількість переглядів: 294

В Черниговской области масштабный лесной пожар

  Упродовж минулої доби вогнеборці підрозділів Управління ДСНС України у Чернігівській області ліквідували 12 пожеж, з яких 2 виникло в житловому секторі, 10 в природних екологічних системах. Загальна площа пройдена вогнем складає понад 17 га.

   О 14:07 у с. Орликівка Семенівського району через необережне поводження з вогнем невстановленої особи загорілася суха рослинність на площі 2,5 га. Поривами вітру вогонь перекинувся та знищив 7 будівель різного призначення в 5 домогосподарствах, із них 2 житлові будинки, 3 неексплуатуємі житлові будинки та 2 господарчі будівлі. До гасіння пожежі залучалися два відділення 11-ої Державної пожежно-рятувальної частини м. Семенівка, 2 пожежні автоцистерни і трактори з плугами від лісокористувачів.

   О 15:30 у с. Вороб'ївка Новгород-Сіверського району загорівся житловий будинок і вогонь охопив сусідні неексплуатуємий житловий будинок та господарчу споруду. На місці пригоди працювало два відділення 7-ої Державної пожежно-рятувальної частини м. Новгород-Сіверський, а також місцева пожежна команда с. Буда-Вороб'ївська. Вогнем знищено неексплуатуємий будинок, господарську споруду та покрівлю житлового будинку, пошкоджено майно. Причина пожежі встановлюються.

   О 14:08 у с. Диханівка Городнянського району через необережність у поводженні з вогнем невідомої особи сталася пожежа сухої трави на площі 2 га. Вогонь перекинувся на неексплуатуємий житловий будинок, внаслідок чого знищено покрівлю споруди.

Слід зазначити, що з початку року на Чернігівщині через необережність у поводженні з вогнем, а також внаслідок випалювання сміття й залишків сухої рослинності зареєстровано понад 1200 пожеж в екосистемах, а загальна площа пройдена вогнем склала майже 3700 га. Крім того, з вищезазначеної причини 69 пожеж виникло у житловому секторі громадян, нажаль, 3 особи загинуло.

У зв’язку з цим, рятувальники Управління ДСНС України у Чернігівській області вкотре звертаються до громадян з проханням дотримуватися правил пожежної безпеки та проявляти обережність у поводженні з вогнем в приватному житловому секторі, а також при перебуванні у лісових масивах, на відкритих територіях та біля торфовищ. Наголошуємо, що відповідно до законодавства України, самовільне випалювання сухої рослинності або її залишків передбачає покарання у вигляді штрафу. Ті самі дії, якщо вони спричинили загибель людей, масову загибель тварин або інші тяжкі наслідки - караються позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років.

 

 

Т.в.о. начальника Бобровицького РВ УДСНС   Юрій КУРИЛО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь