A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новобасанська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

День вишиванки у Новобасанській ОТГ

Дата: 21.05.2020 09:39
Кількість переглядів: 1737

 Фото без опису  Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Травень надзвичайно багатий на свята. Але є серед них чи не найдорожчі - свята День матері та День сім’ї. Поруч з ними крокує, ніби прикрашаючи і доповнюючи, а ще більше нерозривно з ними пов’язане, свято День української вишиванки.

    Мамина пiсня, отчий дiм, бабусина вишиванка, прозора криниця, з якої пили воду ще наші предки — це наша родовiдна пам’ять, нашi символи, наша історія, яку повинні пам’ятати всі, щоб бути сильними, непереможними. 
     Здавна в Україні ставлення до одягу було дбайливим і шанобливим. Матері, вишиваючи одяг своїм дітям, вкладали всю свою ніжність і молитву до Бога про збереження дорогих чад. Українська вишиванка служила як прикрасою так і оберегом, а ще й своєрідним документом, за яким можна було визначити з яких країв родом власник вишиванки.  Вшановуючи національні традиції та цінності українського народу, сьогодні працівники виконавчого апарату Новобасанської сільської ради дотримуючись карантинних заходів, долучилися до  відзначення Дня вишиванки. Деякі речі створені самими працівниками, які отримують велике душевне задоволення від того, що перейняли майстерність української вишиванки. 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь