A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новобасанська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

  В Чернігівській області розпочала роботу інформаційна платформа «Допомога поруч»

Дата: 19.05.2020 15:53
Кількість переглядів: 336

    Фото без опису

 

  Міністерством соціальної політики України запроваджено соціальний проєкт, створений для надання адресної допомоги вразливим верствам населення в період карантину.

   В межах забезпечення виконання постанови Кабінету Міністрів України від 08.04.2020 «Про розвиток соціальних сервісів для деяких соціальних груп населення» розпочинає функціонування інформаційна платформа «Допомога поруч». Вона розміщена за посиланням https://dopomoga.msp.gov.ua.

     Проект об’єднує зусилля благодійних та громадських організацій, бізнесу, волонтерів, небайдужих громадян, органів державної влади і місцевого самоврядування з виявлення потреб людей через «гарячі» телефонні лінії, звернення та надання їм необхідної допомоги.

 

Пенсіонери можуть сплатити «комуналку» телефоном без комісії

 

Держава пропонує варіанти дистанційних послуг, щоб убезпечити найбільш вразливі категорії населення від небезпечного вірусу і закликає громадян, які одержують пенсію або соціальну грошову допомогу через банківські установи, дистанційно сплачувати за спожиті житлово-комунальні послуги. До того ж віднедавна зявилася можливість зробити це не тільки через мережу Інтернет, а й за телефоном.

Здійснити такий телефонний розрахунок доволі просто. Навіть більше, за сплату комунальних послуг у такому форматі уповноважений банк не стягує комісію.

Крок 1 – Зателефонуйте на гарячу лінію свого банку.

Крок 2 Пройдіть телефонну ідентифікацію за умовами, визначеними банком, відповідаючи на запропоновані запитання.

Крок 3 – Після встановлення особи працівник банку має отримати від вас інформацію про перелік житлово-комунальник послуг, які бажаєте сплатити дистанційно, і необхідні дані для здійснення оплати послуг із вашого рахунку.

Крок 4 – Отримайте від банку СМС-повідомлення про здійснену оплату житлово-комунальних послуг.

 

ВАЖЛИВО: Для сплати комунальних послуг тільки ви маєте телефонувати на гарячу лінію свого банку. Банк не може телефонувати вам із цього приводу. Задля уникнення шахрайських схем не надавайте свої особисті й банківські дані невизначеним особам!

 

 

Завдяки соціальному онлайн-проєкту оперативно визначатимуться потреби, надаватиметься відповідна мобільна допомога та соціальні послуги одиноким громадянам похилого віку, людям з інвалідністю, сім’ям з дітьми та іншим соціально вразливим верствам населення.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь