A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новобасанська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

Легалізація заробітної плати і трудових відносин – соціальна захищеність кожного…

Дата: 11.03.2020 10:57
Кількість переглядів: 319

Легалізація заробітної плати і трудових відносин – соціальна захищеність кожного…

   Про це йдеться на семінарах з шукачами роботи, на яких фахівці служби зайнятості інформують про актуальні на ринку праці вакансії та розповідають про переваги легальної та ризики тіньової зайнятості.

    Легальна праця – це належно оформлені трудові відносини, які являються гарантією соціального захисту найманих працівників. Ті ж, хто обирає інший шлях, багато втрачають. Отримуючи заробітну плату або її частину в «конверті», вони позбавляють себе оплачуваних лікарняних та відпусток, належної пенсії або допомоги по безробіттю. Через тіньову зайнятість держава недоотримує значну частину податкових надходжень, а це підриває систему соціального страхування та шкодить самим працівникам.

    Безробітним особам, які перебувають на обліку в службі зайнятості, отримують допомогу по безробіттю і одночасно нелегально працюють, виконують роботу, надають послуги за цивільно-правовими договорами або займаються підприємницькою діяльністю, доведеться повернути незаконно отримані кошти. Ці неправомірні дії виявляються шляхом обміну інформацією між службою зайнятості, Державною податковою службою України та Пенсійним фондом України. У разі неповернення коштів у встановлений строк, стягнення здійснюється у судовому порядку відповідно до чинного законодавства.

До речі, у службі зайнятості – найбільша база легальної роботи в межах країни, переглянути яку можна онлайн на порталі державної служби зайнятості за посиланням https://chg.dcz.gov.ua/. Крім того, роботодавці можуть скористатися новими технологіями підбору працівників, зокрема на засадах рекрутингу – на повному ринку праці.

 

     Детальну інформацію можна отримати, звернувшись до відділу сприяння зайнятості у Бобровицькому районі Носівської районної філії Чернігівського обласного центру зайнятості, телефони: 2-48-97, 2-50-21.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь