A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новобасанська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

Щодо ліцензування на право зберігання пального

Дата: 04.03.2020 15:51
Кількість переглядів: 347

Фото без опису
   З метою безперешкодного проведення весняних польових робіт Департамент агропромислового розвитку облдержадміністрації спільно
з Управлінням контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Головного управління ДПС у Чернігівській області повідомляє наступне.

    Відповідно до Закону України від 19.12.1995 № 481-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального» із змінами (далі – Закон) зберігання пального підлягає ліцензуванню.

     Агроформування області всіх форм власності, що здійснюють зберігання пального, яке не реалізовується іншим особам і використовується виключно
для потреб власного споживання, для отримання ліцензії
на право зберігання пального (виключно для потреб власногоспоживання чи промислової переробки) подають до ГУ ДПС в Чернігівській області лише заяву.
   Такі суб’єкти господарювання у заяві зазначають про використання пального для потреб власного споживання, загальну місткість резервуарів, що використовуються для зберігання пального, та їх фактичне місцезнаходження, а також фактичне місцезнаходження ємностей, що використовуються для зберігання пального.

   Зразок заяви (додається) на отримання ліцензії має виключно рекомендаційний характер.

Згідно статті 4 Закону ліцензії видаються терміном на п’ять років, а плата за них справляється щорічно в розмірі 780 гривень та зараховуєтьсядо місцевих бюджетів.

 друга статті 17 Закону передбачає до суб'єктів господарювання застосування фінансової санкції у вигляді штрафу у разі:

  • оптової торгівлі пальним або зберігання пального без наявності ліцензії – 500 000 гривень;
  • роздрібної торгівлі пальним без наявності ліцензії – 250 000 гривень;
  • надання послуг із зберігання пального іншим суб’єктам господарювання та/або реалізація пального іншим особам на підставі ліцензії на зберігання пального, отриманої відповідно до абзацу другого частини сорок першої статті 15 цього Закону, –
    500 000 гривень.

    Звертаємо Вашу увагу, що відповідно частини двадцять другої статті 18 Закону до суб’єктів господарювання не застосовується фінансова санкціяу вигляді штрафу, передбачена статтею 17 цього Закону, у разі зберігання пального без наявності відповідної ліцензії лише до 31 березня 2020 року.

  Враховуючи термін оформлення ліцензії, що складає 20 діб, та кінцевий термін зберігання пального без наявності відповідної ліцензії, агроформуванням області для безперебійної роботи рекомендуємо заяви подати до 10 березня поточного року.

 

 

 За додатковою інформацією звертатися до ГУ ДПС в Чернігівській області по телефонах (0462) 652-940 та 952-943.

 

 

 

В.о. директора                                                                       Олег КРАПИВНИЙ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь