Новобасанська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

Всеукраїнська відеоселекторна нарада під головуванням Прем'єр-міністра України

Дата: 06.02.2020 14:41
Кількість переглядів: 377

       Фото без опису

          30 січня облдержадміністрації  взяли участь у всеукраїнській відеоселекторній нараді під головуванням Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука. Вперше в історії України Уряд створив карту, на якій змодельовано всі існуючі та ті, які необхідно побудувати, об’єкти надання публічних послуг: заклади дошкільної освіти, заклади загальної середньої освіти,  медичні заклади, кінотеатри, бібліотеки. На карті зібрано дані про 150 тис. об’єктів.

     «Спочатку ми зібрали на карті інформацію про те, що зараз у нас фізично вже є. Паралельно міністерства розробили власні стандарти забезпечення надання (доступності) до публічних сервісів та послуг для людей. Ми проаналізували, що у нас є, співставили їх зі стандартами, які надали міністерства. На основі цього моделюємо ідеальну мережу соціальних та інфраструктурних об’єктів, яка має існувати в країні», — сказав Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук під час наради з керівниками обласних адміністрацій.
       Олексій Гончарук доручив головам ОДА спільно з Держгеонадр розмістити електронний «Інвестиційний атлас надрокористувача» на офіційних веб-сайтах — у ньому визначено перелік об’єктів, які можуть зацікавити інвесторів — https://bit.ly/36BdJUp.

       Також він закликав органи місцевого самоврядування максимально долучитися до наповнення Атласу та забезпечити надання конкретних інвестиційних пропозицій. Високопосадрвець наголосив, що збагачення корупціонерів за рахунок природних копалин — неприпустима історія.
     Окремо у ході наради обговорили питання, пов’язані із запуском з програми медичних гарантій. Як наголосив Олексій Гончарук, вона запрацює 1 квітня 2020 року, незважаючи на будь-які фейки. Міністерство охорони здоров’я України та Національна служба здоров’я України працюють над цим.

       Він додав, що Уряд прийняв рішення про модернізацію 200 приймальних відділень екстреної допомоги по всій Україні уже в 2020 році. Оскільки ефективність екстреної медицини значно залежить від оснащеності та персоналу приймальних відділень, глава Уряду доручив головам ОДА протягом 10 днів визначити та подати на затвердження до МОЗ перелік лікарень, а у квітні — спільно з МОЗ завершити виконання проектних робіт.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь