A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новобасанська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

Конвенція ООН про права дитини

Дата: 29.11.2019 15:51
Кількість переглядів: 281

 

Фото без опису

 

 

Фото без опису

 

 Традиційно в Україні 20 листопада відзначається День спільних дій в інтересах дітей – день прийняття Конвенції ООН про права дитини.

 

          Україна ратифікувала названу Конвенцію ще у вересні 1991 року. Конвенція базується на чотирьох основних принципах: першочерговість інтересів дитини; забезпечення повноцінного життя та розвитку; залучення до громадського життя; відсутність дискримінації.

           В цьому році відзначалась 30-та річниця прийняття Конвенції ООН про права дитини.

         З нагоди відзначення Дня спільній дій в інтересах дітей  з 11 по 20 листопада 2019 року сектор у справах сім’ї, дітей та молоді Новобасанської сільської ради спільно з педагогами,   Новобасанського ЗЗСОI-IIIст., Новобиківського ЗЗСО I-IIIст., Старобиківського  ЗЗСОI-II ст., Білоцерківського ЗЗСОI-IIст. проведено заняття з елементами тренінгу, години спілкування, бесіди  з учнями 4-9, 10-11 класів  щодо прав та обов’язків дитини. Учні мали змогу ознайомитися з основним положенням Конвенції ООН про права дитини, набути навичок використання отриманих знань при вирішенні реальних життєвих ситуацій. Додатково була розповсюджена інформаційна продукція у вигляду пам’яток та буклетів.

    Також 14 листопада 2019 року спільно з дільничним офіцером поліції ГУНП в Чернігівській області Сударєвим О.В.  організовано та проведено профілактичний рейд, з метою створення належних умов для забезпечення реалізації права кожної дитини на виховання в сім’ї, підтримки сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, та захисту прав дітей у таких сім’я. Відвідано сім’ї з дітьми, які опинились в складних життєвих обставинах. З батьками проведені профілактичні бесіди,  надано рекомендації, роз’яснені вимоги чинного законодавства щодо відповідальності за ухилення від виконання батьківських обов’язків з утримання, виховання, навчання та лікування дітей. Порушень прав та законних інтересів дітей не виявлено.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь