A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новобасанська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

14 жовтня – свято Покрови Пресвятої Богородиці, День Українського козацтва та День захисника України

Дата: 11.10.2019 14:33
Кількість переглядів: 1010

14 жовтня – свято Покрови Пресвятої Богородиці, День Українського козацтва та День захисника України

     Ми відзначаємо свято Покрови Пресвятої Богородиці або Святої Покрови, яке для усіх православних є одним з найбільших релігійних свят осені. Українцям здавна була притаманна особлива любов, шанування і благоговіння перед святою Богородицею. Адже своїми молитвами вона покриває нас від зла і завжди готова розпростерти Свій Покров над кожним з нас. Їй відомі всі наші потреби й турботи, радощі і печалі. Саме з її покровом і заступництвом всі ми пов’язуємо усі свої надії.

    День Захисника України - це свято, яке посіло гідне місце серед самих почесних та достойних, ми вшановуємо всіх, хто причетний до високого звання – захисника України, звання єдиного для всіх: від вкритих сивиною і увінчаних нагородами фронтовиків до молоді, яка лише нещодавно одягла військову форму, від воїнів-інтернаціоналістів до учасників антитерористичної операції. Цей день об"єднує різні покоління, кожне з яких має своїх українських Героїв.

   За часів козацтва наші предки пройшли науку честі та гідності, рівності та демократії. Вірою і правдою справі утворення нашої держави довгі роки служили ветерани повстанського руху, давши клятву здобути волю Україні або загинути за неї.

  Героїчно боронили українську землю солдати у Другу світову війну. Славетні традиції українського народу продовжують захисники і патріоти Української держави, які сьогодні відстоюють мир у нашій країні на східних рубежах. За це їм низький уклін і особлива шана.У цей день ми також схиляємо голови перед світлою пам’яттю усіх героїв, які полягли в боротьбі за вільну, незалежну і нескорену Україну. Вічна пам’ять!

   Тож бажаю усім мирного неба, міцного здоров’я, незгасимої енергії, завзяття і сили! Нехай божественний покров Пресвятої Богородиці, простягнений над нами, уберігає від бід, зла та негараздів!

     З великою шаною та повагою сільський голова  Володимир Левченко


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь