A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новобасанська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

На території Новобасанської громади пройшли заходи про відзначенню Дня Перемоги.

Дата: 10.05.2019 15:04
Кількість переглядів: 1098

   

Фото без опису

  9 травня на території  Новобасанської громади пройшли заходи по відзначенню Дня пам'яті та примирення та Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.
 
     У Новій Басані день Перемоги розпочався з панахиди  на Братській могилі за загиблими в роки війни нашими односельцями.

      В цей радісний, і водночас трагічний день біля сільського обеліску Слави привітав односельчан в.о. сільського голови В.Гармата. В своїй промові він згадав важливі історичні дати пов’язані із життям села під час війни, нагадав імена героїв, жителів села, які полягли у боях за свою Батьківщину та привітав присутніх  на святі  ветеранів війни, вдів, дітей війни.

       До привітань приєднався заступник генерального директора  ТОВ «Наташа-Агро» Олександр Мороз, який привітав всіх присутніх та вручив подарункові набори ветеранам, вдовам, учасникам бойових дій.

     Хвилиною мовчання, покладанням квітів було вшановано всіх тих, хто не прийшов з війни, хто не дожив із нами до цього світлого дня.

     А потім  на сільському стадіоні відбувся  чудовий святковий концерт за участі сільського народного аматорського хорового колективу Новобасанського будинку культури «Колорит».  Із завмиранням слухали глядачі чудові пісні у виконанні учасників колективу.  Прем’єрою стала нова пісня  про Нову Басань на слова нашого земляка поета Володимира Путяти.  Не можливо було  без хвилювань слухати слова про Братську могилу, де в роки війни було страчено наших молодих односельців.  Гості свята  слухали пісні у виконанні учнів  Новобасанського ЗЗСО Олександри Романенко та Анастасії Костик, зворушливий виступ  Альони Бондар.

     Напевно не залишилось жодного байдужого серця, жодної душі, яка б в цей радісний, і трагічний день не сумувала за тими, хто ціною власного життя виборов мир на нашій святій землі. 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь