A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новобасанська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

Новобасанська громада розпочала роботу над стратегічним планом розвитку

Дата: 14.03.2019 11:15
Кількість переглядів: 702

          

 

    Фото без опису

 

      13 березня 2019 року в Новобасанській об’єднаній територіальній громаді відбулося перше засідання робочої групи з розробки стратегічного плану. Першим з етапів розробки і втілення Стратегічного плану розвитку Новобасанської ОТГ було створення тимчасового робочого органу — Робочої групи з розробки Стратегічного плану розвитку громади.    До робочої групи увійшли керівництво громади, представники виконавчого комітету, депутати  сільської ради, керівники підприємств та представники громадськості, які мають намір присвятити частину свого часу добровільній роботі на благо громади.

        Для допомоги учасникам групи до нас завітав консультант зі стратегічного планування Радник з регіонального розвитку Чернігівського ЦРМС Володимир Бойко, який  ознайомив присутніх із ключовими засадами розробки стратегії, методологією та основними етапами стратегічного плануванняпрезентацією по стратегуванню, з найближчими завданнями для громади. «Стратегія розвитку – це дуже важливий документ, який визначатиме пріоритетні напрямки розвитку. А тому до його розробки необхідно залучити максимально можливе коло представників громади, бізнесу, аби, врахувавши їхні пропозиції, думки, бачення, визначитися з пріоритетними напрямками розвитку нашої громади. Саме це дасть можливість створити реальний і соціально прийнятний план розвитку громади для успішної реалізації в життя його пунктів», - зазначив  Володимир Бойко. Він додав, що стратегія розробляється на 7 років і забезпечує прозору конкуренцію за місцеві ресурси, дає переваги при залученні інвестицій та підкреслює позитивний імідж ОТГ.

       Володимир Бойко пояснив важливість участі громадян у розробці стратегічного плану. Стратегія розвитку громади буде реалістичною, якщо її напишете саме ви і для себе.  Для залучення інвесторів або грантових коштів цей документ дає перевагу і формує позитивне враження донорів або інвесторів, доводить серйозність намірів. Крім того, якщо ви маєте стратегію розвитку, то розумієте власні сильні і слабкі сторони, знаєте свої конкурентні переваги, а також маєте бачення, якою має стати ваша громада у майбутньому".

Експерт також додав, що цей документ не повинен бути ідеальним та універсальним, він має відповідати потребам громади, бажанням і думкам населення, а також бути зрозумілим кожному. "В результаті наших з вами зустрічей ми напрацюємо стратегічне бачення, якому будуть відповідати стратегічні цілі, далі будуть розроблені операційні цілі та технічні завдання. Останні – це фактично і є майбутні проекти", - сказав Володимир Бойко.

Учасники першого засідання робочої групи дізналися про етапи роботи над стратегією, методологію стратегічного планування, проведення соціально-економічного аналізу громади, соціологічне дослідження якості життя та послуг, що надаються на теренах громади. Також на першому засіданні був складений план дій із розробки стратегії розвитку Новобасанської ОТГ.

   Загалом засідання робочої групи пройшло в атмосфері зацікавленості та творчого ентузіазму. Зокрема, члени робочої групи висловили своє бачення розвитку громади, визначили сильні та слабкі сторони нашого громади, можливості та загрози.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь