A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новобасанська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

Нова Басань відсвяткувала День села

Дата: 24.09.2018 13:33
Кількість переглядів: 5449

     Фото без опису

 

 Весело, гамірно та пісенно було у cуботу, 22 вересня, у  Новій Басані. В цей день новобасанці та  гості весело святкували День села.

        Для багатьох людей День села – це ще один привід зібратися разом, згадати і тих, хто в цьому селі народився, і тих, хто тут зростав, послухати гарну музику, подивитися виступи дорослих та малих артистів. Тому, зазвичай, на такий день народження не лише сходяться, а й з’їжджаються з усіх куточків України. Цей чудовий день об’єднує людей різного віку - від малого до великого. І вітають селяни земляків та гостей завжди щиро та гостинно.

З самого ранку на сільському стадіоні панувала святкова атмосфера, стараннями працівників  сільської ради,  працівників культури, закладів освіти, депутатів та активістів облаштовували сцену, виставки світлин з історії села, підприємці розгортали виїзну торгівлю, а також варили смачнючу кашу та готували шашлики. Сільську фотозону облаштували колоритно: тином із лози, вазами із гарбузів, де гості могли посидіти і відпочити. А зустрічали гостей на вході  веселою грою на баяні,  у виконанні нашого гармониста Дмитра Руденка та веселими  піснями Галини Гладкої та Віри Гундарової, а ще частували горілкою, пригощали бутербродами із сала та помідорів…

Розпочали захід ведучі – Лариса Казимова та Тетяна Гатченко. Представили вони і господаря свята – в.о. сільського голови Віктора Гармату, який привітав всіх зі святом, побажав процвітання, миру, добробуту і усіляких гараздів нашому селу. І розпочався святковий концерт….

   Протягом дня радував своїм співом місцевий народний аматорський хор «Колорит», з веселими піснями до нас завітали художні колективи Новобиківського та Веприцького старостинських округів. Концерт дійсно вийшов цікавим, веселим і різноплановим. Усі присутні отримали позитивні емоції. На свято завітав наш земляк, поет і пісняр Володимир Путята, який привітав нас гарними віршами та гуморесками.

Учасники дійства мали змогу оцінити таланти місцевих жителів, які облаштували розкішні виставкові експозиції, прикраси ручної роботи, вишивка та багато іншого хенд мейду радували око відвідувачів.  Прекрасні композиції із дерева представив Щербаков М.І. А які чудові колиби підготували  Новобиківський та Веприцький старостинські округи. Биківчани смажили карасі, деруни, картоплю, овочі і всякі смаколики, а вепричани пригощали смачною кашею в гарбузі та запеченими яблуками…

  ДНЗ «Зернятко», Новобасанський ЗЗСО І-ІІІ ступенів, хутір «Грузька», "Поліновка", "Лисківка" представили свої колиби у вигляді української хати з вишитими сорочками, рушниками, картинами, подушками…, а страви... яких тільки не було: вареники з картоплею, капустою, сиром, м'ясом, пампушки з часником, медом, повидлом, ковбик, ковбаса, качка запечена, шашлики.

 На святі був представлений журнал «Перець» та «хранилище личных дел» працівниками поштового відділення с. Нова Басань, які ще й здивували тортом у вигляді поштової скриньки. Працівники сільської ради і будинку культури  представили свою композицію хати із сала і ковбаси,  а який торт приготувала сім'я Ющенків !

    На святі чатував польовий війський шпиталь.  Наші місцеві медики підготували чудову композицію з кушетками, умивальником, крапельницею… і дитиною у капусті, яку лелека приніс.

       Велике задоволення від свята гості свята отримали під час розіграшу святкових лотерей. Квитки на лотерею миттю розібрали ще на початку заходу. А головні призи для лотереї були того варті!  На ура пройшла і дитяча лотерея. Дітки підходили по черзі і самі витягували вже  омріяні подарунки.

   Лунала музика, жваво торгувала виїзна торгівля. А особливо радувала зір непосидюча дітвора. Саме вони, усміхнені і щасливі,- надія й майбутнє українського села.   І дійсно головні  розваги цього дня чекали на наймолодших гостей свята: дитяча програма з атракціонами, батутами,  солодкою ватою, попкорном, майстер класом від вчителів, дитячим ярмарком….. і на завершення циркова програма.

      А найбільш очікуване дійство- запускання небесних ліхтариків!!!! Щаслива дітвора раділа від задоволення. А далі була запальна дискотека, на якій танцювали всі.  Весело було проведено час у Новій Басані. .

     Велику подяку хочеться висловити Українському Аграрному Холдингу, а зокрема заступнику генерального директора Олександру Шаманському, керівнику ФГ "Вікторія" Миколі Фенюку, підприємцю Рубіку Овсепяну, жителю села Леоніду Компанцю за надання спонсорської допомоги у підготуванні свята. Особлива подяка за організацію цього чудового свята Світлані Приходько, керуючому справами Новобасанської ОТГ .

 Отож залишається побажати громаді й надалі такої згуртованості, яку ми проявили під час святкування Дня села.

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь