Новобасанська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

Цифровій грамотності вчать у службі зайнятості

Дата: 17.02.2022 15:53
Кількість переглядів: 215

Фото без опису

 

Реалії сьогодення вимагають від сучасної людини опанування та активного використання новітніх інформаційних технологій, бо це – зручно, корисно та вигідно. Щоб навчити безробітних цифровій грамотності, у службі зайнятості проводять тренінги з відповідної тематики.

Цифрова грамотність – це не просто вміння користуватися ґаджетами, а ефективне та безпечне використання цих технологій у роботі та навчанні, задля професійного та особистісного розвитку і комфорту. Цифрові навички, зокрема, потрібні, щоб безперешкодно отримувати державні послуги в онлайн-форматі. Наприклад, на порталі служби зайнятості створено низку зручних електронних сервісів, якими можна скористатися, не виходячи з дому. Тому на тренінгах «Цифрова грамотність» безробітних вчать:

- шукати роботу на сайті державної служби зайнятості, де міститься найбільша база вакансій в Україні, та за допомогою інтерактивних карт вакансій міст Чернігова, Ніжина та Прилук на онлайн-сервісі Google «Мої карти»;

- складати та розміщувати власне резюме на сайті державної служби зайнятості;

- створювати та користуватися персональним електронним кабінетом;

- записуватися на прийом до фахівця структурного підрозділу служби зайнятості за допомогою «Електронної черги»;

- реєструватися в службі зайнятості через сайт державних послуг «Дія»;

- користуватися своїми електронними документами з мобільного застосунку «Дія» під час візитів до фахівців служби зайнятості.

Бажаючим навчатися на тренінгах розкажуть, як користуватися безкоштовними українськими та міжнародними освітніми онлайн-платформами. Це - Освітній портал державної служби зайнятості, Платформа з навчання цифрової грамотності «Дія. Цифрова освіта», масові онлайн-курси Prometheus, Міжнародна платформа Coursera, освітній проєкт EdEra, платформа масових відкритих інтерактивних курсів ЕdX, платформа з вивчення англійської мови LingvaSkills тощо.

Всім, хто розмірковує про вибір майбутньої або нової професії, у службі зайнятості радять Платформу з профорієнтації та розвитку кар’єри. Там можна пройти комплексне профорієнтаційне тестування та діагностику «м’яких навичок». Як це зробити, також розкажуть на тренінгах «Цифрова грамотність». А ще навчать користуватися ZOOM та електронною поштою.

У службі зайнятості переконані, в тому, що в людини, яка володіє цифровою грамотністю, з’являється більше шансів на працевлаштування та кар’єрне зростання.

Чернігівський обласний центр зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь