Новобасанська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

Застосування РРО платниками єдиного податку другої – четвертої груп стало обов’язковим

Дата: 21.01.2022 11:19
Кількість переглядів: 310

 

Фото без опису

З 1 січня 2022 року значно розширилось коло суб’єктів господарювання, які мають застосовувати реєстратори розрахункових операцій (РРО) та/або програмні реєстратори розрахункових операцій (ПРРО). Це обумовлено тим, що 1 січня 2022 року закінчився перехідний період (п. 61 підрозділ 10 розділу XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України) і застосування РРО та/або ПРРО платниками єдиного податку другої – четвертої груп стало обов’язковим.

При цьому, відповідно до вимог п. 296.10 ст. 296 Податкового кодексу України РРО та/або ПРРО не будуть застосовувати платники єдиного податку першої групи.

Нагадуємо, що з 1 серпня 2020 року поряд з класичними касовими апаратами є можливість застосовувати програмні РРО.

ПРРО має чимало переваг перед класичними, а саме: вільний вибір для суб’єкта господарювання;  відсутність посередників (еквайєра, ЦСО); відсутність експертизи для комерційних ПРРО;  пристосовність для будь-якого пристрою, що підтримує операційну систему Windows, Android;  реєстрація в режимі онлайн в органі, що контролює; виключно електронний документообіг;  безоплатність програмного забезпечення (програмне рішення ДПС). У разі застосування програмного РРО робота з готівкою ведеться на смартфоні, планшеті або комп’ютері; не потрібно платити за його обслуговування.

          Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

         Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь