Новобасанська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

Офіційне працевлаштування – це впевненість у завтрашньому дні

Дата: 16.09.2021 11:50
Кількість переглядів: 184

 

Фото без опису

            Згідно з Конституцією України кожна людина має право на працю, яку вона вільно обирає, або на яку вільно погоджується, проте в наш час усе частіше спостерігається таке негативне явище як використання найманої праці громадян без оформлення трудових відносин – «тіньова зайнятість». Це не лише серйозна соціальна, але й економічна проблема України.

Влаштовуючись на роботу неофіційно, працівник повинен чітко розуміти, що він втрачає, а саме: оскільки роботодавець не сплачує внески до Пенсійного фонду, в подальшому це негативно позначиться при оформленні пенсії; у разі вимушеного безробіття цей період роботи не буде зараховано до страхового стажу, що впливає на можливість стати на облік в службу зайнятості з метою пошуку роботи та отримання допомоги по безробіттю. Також не варто розраховувати на оплату лікарняного листа у разі хвороби та на отримання страхових виплат при нещасному випадку на виробництві або професійному захворюванні. Іншими словами, заручниками ситуації, яка склалася з «тіньовими» схемами виплати заробітної плати, залишаються самі працівники і суспільство в цілому. А це, в свою чергу, відображається на якості життя й вирішенні соціальних проблем громадян.

 

Світлана Говорченко, заступник директора-начальник відділу сприяння

зайнятості у Бобровицькому районі Носівської РФ Чернігівського ОЦЗ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь