Новобасанська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

Декларування доходів отриманих громадянам, які одноосібно обробляли  у 2020 році земельні ділянки понад 2 га

Дата: 31.03.2021 08:46
Кількість переглядів: 316

 

Фото без опису

Оподаткування доходів фізичних осіб регламентується розділом ІV Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі –Кодексу), відповідно до вимог п.п. 165.1.24 п. 165.1 ст.165 Кодексу податкову декларацію про майновий стан і доходи необхідно подати громадянам, які одноосібно обробляли власні земельні ділянки (паї) загальною площею понад 2 га та отримували доходи від продажу власної сільськогосподарської продукції.

Відповідно до вимог Кодексу доходи від продажу власної сільськогосподарської продукції, що вирощена фізичною особою на власних земельних ділянках площею понад 2 га, підлягає оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб (за ставкою 18%) та військовим збором (за ставкою 1,5%) з таких доходів (п.п. 168.2.1 п. 168.2 ст. 168 Кодексу).

Нагадуємо, граничний строк подання податкової декларації про майновий стан і доходи за 2020 рік для громадян, які відповідно до розділу IV Кодексу зобов’язані подати податкову декларацію –30.04.2021 року включно. Податкові зобов’язання, визначені такими фізичними особами у деклараціях, мають бути сплачені до 01 серпня 2021 року.

Додатково повідомляємо, що фізичні особи які одноосібно обробляють земельні ділянки (паї) понад 2 га та отримують доходи від продажу власної сільськогосподарської продукції мають право здійснювати таку діяльність зареєструвавшись суб’єктами господарювання - фізичними особами  підприємцями, зі сплатою відповідних податків і зборів до бюджету, та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування до відповідних цільових фондів.

 

             Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

           Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь