Новобасанська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

Легалізація заробітної плати і трудових відносин – соціальна захищеність кожного

Дата: 19.01.2021 09:18
Кількість переглядів: 298

Фото без опису

       Легальна праця – це належно оформлені трудові відносини, які являються гарантією соціального захисту найманих працівників. Ті ж, хто обирає інший шлях, багато втрачають. Отримуючи заробітну плату або її частину в «конверті», вони позбавляють себе оплачуваних лікарняних та відпусток, належної пенсії або допомоги по безробіттю. Через тіньову зайнятість держава недоотримує значну частину податкових надходжень, а це підриває систему соціального страхування та шкодить самим працівникам.

      Безробітним особам, які перебувають на обліку в службі зайнятості, отримують допомогу по безробіттю і одночасно нелегально працюють, виконують роботу, надають послуги за цивільно-правовими договорами або займаються підприємницькою діяльністю, доведеться повернути незаконно отримані кошти. Ці неправомірні дії виявляються шляхом обміну інформацією між службою зайнятості, Державною податковою службою України та Пенсійним фондом України. У разі неповернення коштів у встановлений строк, стягнення здійснюється у судовому порядку відповідно до чинного законодавства.

     До речі, у службі зайнятості – найбільша база легальної роботи в межах країни, переглянути яку можна онлайн на порталі державної служби зайнятості за посиланням https://chg.dcz.gov.ua/. Крім того, роботодавці можуть скористатися новими технологіями підбору працівників, зокрема на засадах рекрутингу – на повному ринку праці.

 

     Детальну інформацію можна отримати, звернувшись до відділу сприяння зайнятості у Бобровицькому районі Носівської районної філії Чернігівського обласного центру зайнятості, телефони: 2-14-83, 2-50-21.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь