Новобасанська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

Кількість вакансій у службі зайнятості поступово зростає

Дата: 05.08.2020 16:28
Кількість переглядів: 267

Фото без опису

   Коронакриза суттєво вплинула на активність бізнесу і стала справжнім викликом для сфери зайнятості. По всій країні відбулося зменшення кількості вакансій з одночасним зростанням кількості безробітних. Проте з пом’якшенням карантину бізнес почав відновлювати діяльність, і пропозицій роботи побільшало. Так, у квітні роботодавцями було подано до служби зайнятості області 708 вакансій, у травні – 811, у червні – 946, у липні - 1685.

     Станом на 1 серпня в базі даних обласної служби зайнятості налічувалося 1377 пропозицій роботи, а це на 47% (645 вакансій) більше, ніж місяць тому. Такий приріст спостерігається вперше за час карантину.

     Сьогодні ж найбільшим попитом у роботодавців користуються працівники сфери торгівлі та послуг (114 вакансій – продавців із заробітною платою до 8 000 грн, 45 – кухарів (з/п до 8 000 грн), 14 – охоронників (з/п до 11 000 грн)); працівники з обслуговування, експлуатації та контролювання за роботою технологічного устаткування (86 вакансій водіїв (з/п до 20 000 грн), 18 – трактористів-машиністів сільськогосподарського виробництва (з/п до 10 000 грн)); кваліфіковані робітники з інструментом (52 вакансії швачок (з/п до 9 000 грн), 34 – електромонтерів (з/п до 10 000 грн)); представники найпростіших професій (49 вакансій підсобних робітників (з/п 12 000 грн)) тощо.

Нагадуємо: у службі зайнятості – найбільша база легальної роботи в межах країни, переглянути яку можна онлайн на порталі державної служби зайнятості за посиланням https://chg.dcz.gov.ua. Крім того, у службі зайнятості роботодавці можуть скористатися новими технологіями підбору працівників, зокрема на засадах рекрутингу – на повному ринку праці. І все це цілком безкоштовно.

Чернігівський обласний центр зайнятості

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь