A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новобасанська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

СЛУЖБА ЗАЙНЯТОСТІ ПРАЦЮЄ У ЗВИЧНОМУ РЕЖИМІ

Дата: 06.04.2020 12:22
Кількість переглядів: 388

Фото без опису

 

Служба зайнятості працює у звичному режимі

Попри карантин через пандемію коронавірусу всі структурні підрозділи Чернігівської обласної служби зайнятості продовжують працювати у штатному режимі. Але при цьому запроваджено низку запобіжних заходів щодо розповсюдження COVID-19. Обласна служба зайнятості організувала свою роботу з урахуванням прийнятих рішень Уряду та рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров’я щодо запобігання поширенню епідемії. 

Одразу після запровадження карантину внесено зміни у порядок роботи відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 року №211 «Про запобігання поширенню на території України короновірусу COVID-19» та на виконання наказу Державного центру зайнятості від 17.03.2020 №21 «Про тимчасовий порядок дій на період карантину». На час пандемії всі центри зайнятості призупинили особистий прийом громадян. Скасовано всі масові та групові заходи для населення і роботодавців: семінари, тренінги, «круглі столи», презентації, ярмарки вакансій. Роботодавців обслуговуємо через дистанційні форми комунікації.

При вході до центрів зайнятості/філій розміщено оголошення про тимчасовий порядок роботи установи, вказано адресу електронної пошти та номер телефону чергового фахівця центру зайнятості/філії, а також телефон «гарячої лінії» Чернігівського обласного центру зайнятості. А ще - розміщено пам’ятку з переліком документів, сканкопії яких потрібні для отримання статусу безробітного та призначення допомоги по безробіттю, та зразки заяв. Знайти все це можна й на сайті Чернігівського обласного центру зайнятості  https://chg.dcz.gov.ua

Біля входу в приміщення центру зайнятості/філії розміщено скриньку для кореспонденції, де можна залишити пакет документів для реєстрації. Не рідше, ніж двічі на день усі документи виймаються зі скриньки і реєструються. Кому зручно необхідний пакет документів може надіслати на електронну пошту центру зайнятості/філії. Після реєстрації документів фахівець служби зайнятості в той же день зв’язується з клієнтом для підтвердження та уточнення потрібної інформації. У такий спосіб відбувається реєстрація нових людей, які до нас звертаються. Всі подальші консультації, пов’язані з набуттям статусу зареєстрованого безробітного, надаватимуться дистанційно.    

Тим, хто отримав статус безробітного до введення карантину, не треба відвідувати центр зайнятості доки карантин не припиниться. Кар’єрні радники вже зателефонували своїм клієнтам і повідомили їм про це. Ми дотримуємося умов карантину. Тож наразі двері центрів зайнятості зачинені. Консультації кар’єрного радника та відповіді на запитання шукачі роботи можуть отримувати в телефонному режимі або через електронну пошту.

Виплата допомоги по безробіттю — це те, що наразі дуже турбує всіх людей. У соціальних мережах нині активно піднімається питання невиплати службою зайнятості допомоги по безробіттю. Так, протягом двох тижнів карантину не виплачувалася допомога людям, які стали на облік у період пандемії, бо не було такої можливості. Адже  не можна порушувати Порядок реєстрації, перереєстрації безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу, затверджений Постановою Кабінету Міністрів України від 19.09.2018 року №792. Потрібно було, щоб Уряд вніс зміни до цього Порядку. І ось 29 березня 2020 року на засіданні Кабінету Міністрів України, було прийнято відповідну постанову. Отже, на період дії карантину надання статусу безробітного відбуватиметься одразу після подання людиною відповідної заяви, а допомога по безробіттю призначатиметься з першого дня після реєстрації. При цьому телефонний дзвінок буде прирівняний до відвідування центру зайнятості. Особам, які отримали статус зареєстрованого безробітного до введення карантину, теж не нараховувалася допомога. Тепер вона нараховуватиметься згідно із змінами до Порядку.

          Законодавством передбачено надання державною службою зайнятості допомоги по частковому безробіттю застрахованим особам у разі втрати ними частини заробітної плати внаслідок вимушеного скорочення передбаченої законодавством тривалості робочого часу у зв’язку із зупиненням (скороченням) виробництва через проведення заходів щодо запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), передбачених карантином, встановленим Кабінетом Міністрів України, за зверненням роботодавця для її виплати працівникам.

Допомога по частковому безробіттю не надається у разі наявності у роботодавця заборгованості з виплати заробітної плати та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, яка виникла протягом п’яти років, що передують року зупинення виробництва.

Допомога по частковому безробіттю встановлюється за кожну годину, на яку працівникові було скорочено передбачену законодавством тривалість робочого часу, із розрахунку двох третин тарифної ставки (окладу), встановленої працівникові відповідного розряду. Розмір допомоги визначається виходячи з фінансових можливостей Фонду і не може перевищувати розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом.

Отже на період карантину фахівці служби зайнятості працюють у звичному режимі тільки за зачиненими дверима. Попри пандемію вони забезпечують роботодавців працівниками, обдумують на майбутнє організацію громадських робіт, виконують договори, які заключили з територіальними громадами щодо весняного благоустрою на території населених пунктів. З роботодавцями і шукачами роботи працівники служби зайнятості спілкуються в телефонному режимі, документи надсилаються електронною поштою або в конверті. А в разі потреби чи виникнення додаткових питань можна зателефонувати до відділу сприяння зайнятості у Бобровицькому районі Носівської районної філії Чернігівського обласного центру зайнятості за телефоном (046 32) 2-14-83, або на гарячу лінію Чернігівського обласного центру зайнятості за телефоном (0462) 67-51-39.   


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь