Новобасанська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

Відбувся обласний семінар координаторів по роботі з дітьми з особливими освітніми потребами

Дата: 09.10.2019 16:15
Кількість переглядів: 354

Фото без опису

    1 жовтня 2019 року на базі обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д.Ушинського відбувся обласний семінар координаторів по роботі з дітьми з особливими освітніми потребами в органах управління освітою райдержадміністрацій, місцевого самоврядування «Проблеми та завдання впровадження інклюзивного та індивідуального навчання у закладах загальної середньої освіти області».

    Відкрив семінар та висвітлив актуальні питання державної політики у сфері надання якісної освіти дітям з особливими потребами ректор ЧОІППО імені К.Д. Ушинського Анатолій Заліський.

   З новими документами Міністерства освіти і науки України щодо правового регулювання освіти дітей з особливими потребами: організація форм здобуття загальної середньої освіти виступила заввідділу інтернатних закладів та інклюзивного навчання ЧОІППО імені К.Д. Ушинського Людмила Зленко.

  Про роль Інклюзивно-ресурсних центрів у забезпеченні права дітей з особливими потребами на освіту розповіла завідувач ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти ЧОІППО імені К.Д. Ушинського Наталія Кравченко.

   У семінарі взяли участь методист відділу інтернатних закладів та інклюзивного навчання ЧОІППО імені К.Д. Ушинського Дарія Литвяк та асистент вчителя ЗЗСО І-ІІІ ступенів № 30 Чернігівської міської ради Катерина Олешко, які висвітлили питання:

  • додаткові освітні послуги в інклюзивному освітньому середовищі;
  • Індивідуальна програма розвитку як документ реалізації індивідуальної освітньої траєкторії.

    Під час Круглого столу, учасником якого була і спеціаліст відділу освіти Новобасанської ОТГ Мариненко О.В., були обговорені питання, які ставили учасники, та підбиті підсумки семінару.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь