Новобасанська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

ДСНС Бобровицького району повідомляє

Дата: 23.11.2018 14:49
Кількість переглядів: 445

         Фото без опису

 

        Вже котрий тиждень показник трагічних випадків у житловому секторі країни вражає стабільно високими показниками. Така тенденція спостерігається щороку з настанням опалювального періоду. Жахливо, що в результаті цих трагічних випадків гинуть діти. З початку року на пожежах в Україні загинуло 1 тис. 462 особи. Зазвичай, причиною займань у помешканнях громадян є нехтування самими ж людьми елементарними правилами пожежної та, в першу чергу, власної безпеки.

Паління у ліжку, перенавантаження або несправність електромережі часто призводять до трагедій. Крім того, часто для обігріву власних домівок люди використовують саморобні або несертифіковані електрообігрівачі, а також порушують правила експлуатації пічного опалення.

            З огляду на це, працівниками Бобровицького РВ УДСНС в Чернігівській області приділяється певна увага щодо профілактики пожеж в житловому секторі громадян. Через наявні засоби масової інформації висвітлюються застереження, доводяться основні вимоги безпеки у побуті. Вживаються і практичні заходи, адже є такі версти населення, які не читають газет, не користуються інтернетом та не дивляться телевізор.

Тож 23 листопада 2018 р. фахівцями ДСНС  було проведено інформаційно – роз’яснювальну роботу з жителями Новобасанської ОТГ Бобровицького району. Основною метою даного заходу було доведення до мешканців основних вимог безпечної поведінки у побуті та надання інформації для покращення протипожежного стану їхніх помешкань. Адже як свідчить статистика, переважна кількість пожеж та трагічних випадків виникає в будинках так званої "група ризику": осіб похилого віку, інвалідів, багатодітних та неблагонадійних родин. Тож, саме цій категорії громадян приділялась особлива увага.

Фахівці вказували людям на можливі протипожежні недоліки, роз’яснювали основні правила безпечної поведінки у побуті та вручали відповідні листівки, пам’ятки.

            Сподіваємось, що після таких відпрацювань громадяни будуть більш відповідально ставитись до вимог пожежної безпеки, а це в свою чергу допоможе зменшити кількість пожеж й трагічних випадків на них.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь